tűzijáték lesz a javából

2018.08.10. 07:00

Idén is gazdag programmal várják Dunaújváros lakóit augusztus huszadikán

A korábbiaknál látványosabb és színesebb tűzijáték, több generációt is megszólító könnyűzenei program, közlekedési kötelezők – így készül a város az államalapítás ünnepére.

Szabó Szabolcs

– Az államalapítás a legfontosabb nemzeti ünnepünk, hiszen ekkor emlékezünk arra, hogy I. István király által csatlakozott Magyarország az európai keresztény kultúrkörhöz. A városi ünnepség helyszíne a hagyományoknak megfelelően ezúttal is a Szalki-szigeten lesz, amely ez évben is remekül vizsgázott már a Rockmaraton, vagy a több mint 800 fővel jelentkező nemzetközi cserkésztábor alkalmával. (Itt érdemes megemlíteni, hogy a jövő héten újabb, immáron kizárólag magyar résztvevőkkel ismét cserkésztábornak ad helyet majd a sziget, a szervezők közel ezer résztvevőt várnak.)

Színpadon Varga Miklós és a P. Mobil

Az önkormányzat idén 10 millió forinttal támogatja a rendezvényt, amelynek célja, hogy minden korosztály számára kínáljon minőségi programokat ezen a nemzeti ünnepen – mondta el Cserna Gábor polgármester. A programokról részletesen Kiss András, az eseményt szervező Tourinform vezetője beszélt. – Az önkormányzat segítségével több helyi nagyvállalkozást is sikerült megnyernünk, hogy támogassa a rendezvényt.

Cserna Gábor polgármester és Kiss András a csütörtöki tájékoztatón Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Augusztus 20-án a színpadi programok közül érdemes kiemelni Varga Miklós, illetve a P. Mobil koncertjét, vagy a Hotel Menthol Party előadást, de helyi előadókat is láthatunk majd a színpadon. Remélhetően az időjárás is kegyes lesz hozzánk, hiszen egy különlegesen látványos tűzijátékkal készülünk. A városlakók számára folyamatos buszjáratokat indítunk a nap folyamán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában