madármentőhöz juttatták

2018.08.01. 10:00

Gólyát mentettek a perkátai polgárőrök

Védett állatot mentettek a perkátai polgárőrök. Móri madármentőhöz juttatták el a sebesült madarat.

Horváth Dóra

A közelmúltban lakossági bejelentés érkezett a Perkátai Polgárőrséghez, miszerint a település Fehérvári utcájának végén található gólyafészek alatt egy fióka fekszik. Az egyesület szolgálatban lévő tagjai, Héber Kristóf, Kovács Krisztián és Nikolicza János a helyszínre siettek az értesítést követően. A polgárőrök megtalálták a fiókát, és azonnal cselekedtek, értesítették az illetékes szervezeteket a problémával kapcsolatban. A mentés kapcsán a móri Horváth Csabát, az Önkéntes Madárkórház Alapítvány madármentőjét érték el, aki vállalta a gólya elszállítását és gondozását.

A Perkátai Polgárőrség tagjai Székesfehérvárig vitték el a sebesült madarat, ahol átadták Csabának, aki a helyszínen megállapította, hogy nincs komoly sérülése a fiókának.

– A gólya jelenleg még Móron van, a sérüléseit elláttuk. Ha felerősödött, átvisszük a Pro Vértes Természetvédelmi Közalapítványhoz, ahol szintén van egy sérült példány, és bízunk benne, hogy együtt majd útra kelnek – nyilatkozott Horváth Csaba a mentéssel kapcsolatban.

A Perkátai Polgárőrség tagjai szívesen vállaltak szerepet a mentésben és segítették a fiatal madarat jó helyre. Horváth István, a Perkátai Polgárőrség elnöke elmondta, hogy elégedett a három tag hozzáállásával, mivel a polgárőrség egyik célja az állatvédelem is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában