A tűzijáték előtt P. Mobil koncert lesz

2018.08.17. 07:00

Augusztus huszadikai kavalkád a Szalki-szigeten

Színes programokat kínál Dunaújváros önkormányzata az idei augusztálison is. A kavalkád 10 órakor kezdődik a szokott helyen, a Szalki-szigeten.

Körmendi Erzsébet

Az új kenyeret tavaly is örömmel kóstolták meg az ünnepségen résztvevők Fotó: archív/ZsE

A Dunaújvárosi Fúvósok E­gye­sületének zenekara nyitja meg a színpadi műsorok sorát, egyúttal köszönti a szigetre érkezőket augusztus 20-án, hétfőn délelőtt 10 órakor. Félórás zenei blokk után Farkas Erik fellépése, majd a Vasas Táncegyüttes rövid műsora szerepel még a délelőtti kínálatban az ünnepi pillanatok előtt. Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere 11.30 órakor mondja el ünnepi gondolatait, majd az egyházak helyi képviselői szentelik meg az új kenyeret, amelyből bizonyára idén is jóízűen falatoznak majd a résztvevők.

Az új kenyeret tavaly is örömmel kóstolták meg az ünnepségen résztvevők Fotó: archív/ZsE

A délutáni műsorfolyamot csodálatos dallamok nyitják 13 órakor: Juhos Melinda harmonikaműsora után a Wesley-DaCapo iskola növendékei mutatkoznak be, majd 14 órától Barkóczi Gyulát hallhatják. Spartan Ceerleaders bemutó a következő produkció, utána pedig – előreláthatóan 15.15 órakor – kihirdetik a Szent István Kupa eredményeit. A kulturális programok kísérőjeként ugyanis délelőtt 10 órakor kezdődnek a strandfoci, strandröplabda, darts és strandkézilabda mérkőzései. A kupahangulatot koncertek fokozzák 15.45 órától: Hotel Menthol parti, Varga Miklós és a Band, Merényi Ákos és Czimmermann Kitti, végül a P. Mobil muzsikáját hallhatjuk. A tűzijáték 21 órakor kezdődik, majd Tom Stormy Trio feat. Petrovna zárja a sort.

Aratóünnep Pentelén

Pentelén augusztus 18-án, szombaton 16 órakor kezdődik a hagyományos aratóünnep a Pentelei Nyugdíjasklub, a Pentele Baráti Kör és a Pentele Hagyományőrző Egyesület szervezésében. Némethné Naszvadi Júlianna köszöntője után Szabó Zsolt Róbert ünnepi megemlékezését hallhatják a résztvevők. A Pentelei Kéknefelejcs Dalkör fellépése után vehetik át az arra érdemesítettek a Pro Pentele díjat, valamint az Oklevél Penteléért elismerést. Pálinkás Eszter és Burkovics Márton előadásával folytatódik az ünnepi műsor, majd az új kenyér megáldása és megszegése 17 órakor lesz, utána kezdődik az aratóbál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában