múltbéli aktualitás

2018.08.31. 12:00

Megnyílt az I. Dunaújvárosi Mezőgazdasági Kiállítás, Vásárt és Gazdatalálkozó- 25 éve írtuk

25 évvel ezelőtt íródott cikket poroltunk le és megnéztük mennyire lenne aktuális napjainkban.

Pekarek János

Egyre kevesebb a vízi teherszállítás előnye. Mezőgazdasági kiállítás a városban. Megszólaltak a helyi rádiók. Százezer tonna Záhonyból: ércszállítás vasúton – így szólt huszonöt évvel ezelőtt, 1993. augusztus 31-én elődünk, A Hírlap első oldalas, vezető főcíme.

– A délszláv háború, a kilátásba helyezett és időnként foganatosított dunai hajózási blokád kritikussá teheti-e a vasmű alapanyag-ellátását, avagy a vasút pótolni tudja a vízi szállítás kiesését. A vízi szállítás előnye mind kisebb, miután a jugoszlávok tranzitdíjat szednek az áthaladó uszályokért, a MÁV-val pedig sikerült kedvezőbb fuvardíjban megállapodni. Mezőgazdasági kiállítás Dunaújvárosban: kereslet? Az nincsen! A hét végén tartották meg a városban a helyi Gazdakör és a Dunaagro Bt. rendezésében az I. Dunaújvárosi Mezőgazdasági Kiállítást, Vásárt és Gazdatalálkozót. A legtétlenebbek a mezőgazdasági gépeket kiállító cégek képviselői voltak. Nincs kereslet, mondta letörten Kótai Mihály. Hogyan is lenne?

Bizonytalanság uralkodik ezen a téren az egész országban. Jó reggelt, Dunaújváros! Ha nem is egészen így, de egy héten keresztül leginkább nekünk szólt a köszönés, nekünk szólt két helyi rádió kísérleti adása augusztus 16-tól 22-ig. A Dominó Rádióban a városi tévé riportereinek jól ismert hangját hallhattuk, elsősorban közszolgálati műsorokban, és debütáltak a Dunaferr lap újságírói is. A Duna Rádió pedig inkább szórakoztató, kereskedelmi adásokkal töltötte ki adásidejét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában