metáljógától az arcfestésig

2018.07.17. 11:00

Számtalan módon kapcsolódhattak ki a Rockmaraton fesztiválozói

A fesztiválok jellemzője, hogy a zenés főtéma mellett valamilyen módon megjelennek az egyéb kulturális programok is. Ez alól az ország legnagyobb rockzenei összejövetele sem kivétel.

Tóth Alexandra

Óriási társasjátékparti az Off-rock tanyán: akkor sincs unalom, ha épp szünetel a zene Fotók: HK / DH

Délelőttől egészen késő délutánig mindig volt valami esemény az Off-rock tanyán is, kivéve a nulladik napot, viszont ez idő alatt is üldögélhettek az abroncsfoteleken a rockerek, noha szervezett program hétfőn még nem volt. Keddtől azonban rendezett napirend mellett folytak az állandó és az időponthoz kötött Off-rock mókák.

A reggelek mindig filmvetítéssel kezdődtek, valami kellemes mesefilmmel próbálták ébresztgetni az izgalomtól (vagy az előző esti poharazástól) aludni képtelen rockereket.

Ha már kellőképpen magánál volt mindenki, akkor jöhetett egy kis agytorna, azaz valami ismeretterjesztés-szerű, már akinek erre igénye volt a zsibbasztó reggeli matiné után.

Óriási társasjátékparti az Off-rock tanyán: akkor sincs unalom, ha épp szünetel a zene Fotók: HK / DH

A kora délutáni órákban a színfalak mögé tekinthettünk be kicsit, érdekes előadásokat hallhattunk a színfalak mögül Rockmaratonról, rock­zenei újságírásról, állatvédelemről, és sok más téma is előkerült. Szintén kedvelt Off-rock program volt az irányított közönségtalálkozó, ahol néhány altató kérdés után a rajongók szemtől szembe faggathatták kedvenceiket az őket érdeklő témákról, este pedig karaoke, vizespóló-verseny és persze vb-közvetítés, majd szuper rockdiszkó ment a tanyán.

Arcfestés, mert az igazi rajongó a kedvenc bandájához öltözik

Ezeken kívül rendre előkerültek az ördögbotosok, különböző kézműves-foglalkozások zajlottak, lehetett könyvet olvasni és kölcsönözni, a fantasy szerepjátékok szerelmeseinek pedig modellezni is. Nagyon népszerű játék az arcvadász is, ami a fesztiválozók ismerkedését hivatott segíteni. Idén ennek a továbbfejlesztett verziója is megjelent, az arcvadászrandival némi szerencsével akár a nagy őt is megtalálhatták a játékosok, de legalábbis kellemesen flörtölhettek egymással.

A metáljógán ugyanúgy áradt a csí, mintha hétköznapi edzés lenne

Az Off-rock tanya nyújtott lehetőséget továbbá arra is, hogy mindenki a legjobb formájában mehessen kedvenc koncertjére: csillámtetoválást, hajszínezést és -formázást, arcfestést, sőt, a buli hevében letört körmöknek a javítását is lehetett kérni a kozmetikai sátorban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában