Megnyitották a nyarat, bezárták a tanévet

2018.06.25. 10:00

A dunaújvárosi Játszótér – Játszóházban buliztak a gyerekek

Tanévzáró-nyárnyitó bulira várták vasárnap délután a gyerekeket és szüleiket a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által üzemeltetett, 2014-ben átadott Dunaújvárosi Játszótér - Játszóházban.

Balla Tibor

Nem is akárhogyan csalogatták a gyerekeket, ugrálóvár, pattogatott kukorica, üdítő várta azokat, akik vállalkoztak arra, hogy különféle feladatokat megoldjanak. A sportpályán értelemszerűen ügyességi feladatokkal kellett megbirkózniuk, de kvízfeladatokat is ki kellett tölteniük, és még énekelni is, a kiválasztott dalt karaoke segítségével elő kellett adniuk. Aki mindent teljesített, számíthatott az ajándékra is, de ajándékhoz tombola és zsákbamacska vásárlásával is hozzájuthattak.

A kosárhintát imádták a lányok Fotók: ZsE/Dunaújvárosi Hírlap

A játszótéren található modern és környezetbarát játékokkal és a játszóházi programokkal várják a gyerekeket egész esztendőben. Tanítási idő alatt délután 16 órától tartják az eseményeket, hogy azon a kisiskolások is részt vehessenek, de az iskolai szünetekben ezeket a programokat már 14 órától elkezdik. A játszótér lehetőséget ad arra, hogy a hivatalos ügyek intézése idejére a szülők mint a játszóházba beadhassák a gyermekeiket a négygenerációs játszótérre, sőt, csoportokat is várnak előzetes bejelentkezés után.

Minden generáció jól érezte magát a téren ezen a délutánon is

Már készülnek a nyárra, a teraszt párakapuval rakták körbe és különböző sportrendezvényekkel, floorball, foci, kosárlabda, pingpong és hasonlók, és óriásbábokkal kinti sakkverseny is lesz havonta két-három alkalommal. Az első időpontja már meg is van: futball kupát tartanak június 27-én 14 órától a sportpályán, amelyre 5+1 fős csapatok jelentkezését várják a játszótér irodájában június 26-ig 10 és 18 óra között. Tekintettel arra, hogy nyáron később sötétedik, júliustól augusztus 31-ig reggel kilenctől este nyolcig tartanak nyitva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában