Gallyak, levelek borították a város zöldterületeit

2018.06.20. 08:00

Folyamatosan dolgoznak a viharkárok eltakarításán

Az elmúlt napok viszontagságos időjárása egyaránt okozott anyagi és természetbeli károkat a városban. A viharokat elsősorban a parkok sínylették meg.

Tóth Alexandra

Fotó: archív illusztráció

Fákat, bokrokat tört ketté, ágakat és gallyakat szaggatott le a múlt heti óriási vihar. A parkok megteltek a sérült lombkoronák maradványaival, a károk eltakarításán pedig azóta is dolgoznak a DVG Zrt. munkatársai.

Közvetlenül a vihar után körbejárták a várost és összerendezték, egy kupacba gyűjtötték az utcákat beborító fahulladékot. A város valamennyi zöldterületét érintő károk teljes felszámolása a jövő hét végéig is eltarthat majd, mondja Nyuliné Horváth Eszter, a DVG Zrt. művezetője. A belvárosban, a Barátság városrészben, illetve a Béke városrészben már rengeteget haladtak a munkások, de a teljes takarítás még néhány napot igénybe vehet.

Gallyazzák a viharban letört ágakat Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

A közterületesek egyszerre három autóval dolgoznak a hatékonyabb haladás érdekében. Az előzetesen összegyűjtött fákat ágaprítóba helyezve semmisítik meg, valamint levágják azokat a sérült ágakat, amiket a vihar nem tört le teljesen, de kellőképpen károsított ahhoz, hogy ne tudjanak regenerálódni, és kivágják a kettétört fákat is.

A munkálatok ütemezését a következő napok előrejelzései alapján az újabb esők, viharok lassíthatják, de a terv szerint a jövő hét végére befejezik a takarítást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában