A jótékonysági akció„eredményét” adták át

2018.06.27. 17:30

Bútorokkal, játékokkal gazdagodott a kórház gyerekosztálya

Dunaújváros A Szent Pantaleon Kórház gyermek­osztályán tegnap adták át az VII. Akarat Ereje Kupa kispályás amatőr labdarúgótorna jótékonysági akciója során befolyt összegből vásárolt ajándékokat.

Gróf András

Ez a rendezvény az induláskor Szatmári Ádámnak és családjának volt hivatott segíteni, de mára túlnőtte az alapvető elképzeléseket. Az idei viadallal a Szatmári család, a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség és a Carissa Sportegyesület segít a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórháznak. A jótékony cél Ádám ötlete volt, aki egy kórházi tartózkodás tapasztalatait felhasználva döntött úgy, megpróbál segíteni a betegtársainak, illetve a dunaújvárosi kórház gyerekosztályán lábadozó gyerekeknek.

A Szent Pantaleon Kórház főigazgatója, dr. Mészáros Lajos kissé meghatódottan vette át az adományokat.

– Nagy meglepetéssel fogadtuk Ádám felajánlását, és egy kicsit pozitívan csalódtunk a világban, hiszen láttuk azt, hogy még nem veszett ki az önzetlenség a társadalomból. Ez hatalmas gesztus egy olyan embertől, aki saját maga is segítségre szorul. Már az is óriási, hogy ez az eszébe jutott.

Az osztályvezető főorvos, dr. Yousif Mahmood Abdulaziz pozitívan értékelte a kezdeményezést.

– Örömmel fogadtuk a felajánlott adományt, aminek egy része segíti majd a mi munkánkat, a másik része pedig a kis betegeink társasági életében lesz hasznos.

A pelenkázószekrényt már használatba is vették a babák és az anyukák Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Ádám édesanyja, Szatmáriné Szigethy Ildikó a döntésük okáról beszélt.

– A legelső Akarat Ereje Kupa arról szólt, hogy volt Amerikában egy kezelés, ahová szerettünk volna kijutni, de ez nagyon sokba került. A költségek finanszírozására indult egy baráti gyűjtés, és ehhez csatlakozott a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, amikor megtudta, hogy Ádám nagy focirajongó. Az elmúlt években Ádám nagyon sok szeretetet, ajándékot kapott. Az idei esztendőben úgy gondoltuk, hogy mások is részesüljenek ebből. Értesültünk róla, hogy a kórház nem tudja finanszírozni a hiányzó eszközöket, amelyeket ezzel az adománnyal be lehetett szerezni.

A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára, Petrás Gábor az átadást követően már a jövőre is gondol.

– Évekkel ezelőtt Ádám megsegítésére indítottuk el ezt a kupát. Ez a kapcsolat mára már barátsággá vált. A rendezvény egyik szervezőjeként is tevékenykedő Ádám idén azt mondta nekünk, hogy neki most tulajdonképpen megvan mindene, a Bánki iskolában ott vannak a barátai, így most ő segítene másokon. A csapatok, városvezetők, sportklubok és magánszemélyek felajánlásaiból gazdagítottuk a gyermekosztály lehetőségeit. A terveink szerint természetesen jövőre is lesz Akarat Ereje Kupa, és már most törjük a fejünket, hogy milyen nemes célt szolgáljon a rendezvény.

A felajánlott 571 360 forint adományból az alábbi készségfejlesztő játékokat, eszközöket és bútorokat vásároltak a szervező: 8 darab gyermek tablet ajándék táskával, fóliával (280 000 forint), 5 darab pelenkázószekrény + ajándék szivacs (144 900 forint), 2 darab komód (25 000 forint), 3 csomag Legó (15 650 forint), társas és gyerekjátékok (57 850 forint), 1 darab mikrohullámú sütő (19 000 forint), 1 darab gyerekasztal és 4 darab szék (20 950 forint), 25 darab színes, műanyag kés, villa, kanál, mély és lapostányér (8010 forint).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában