Tekeredik a rétes, ropja a néptáncos

2018.05.14. 16:00

Körbetáncolták Dunaújvárost a fiatalok

Térségünk néptáncos fiataljai egy egész délutánt szántak arra, hogy felelevenítsék a régi magyar tradíciókat.

Tóth Alexandra

Több tucat fiatal érkezett a főtérre – ropták a táncot Fotók: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Találkozó

Nem szabad szemet hunyni a tény felett, hogy a táncos kedvű fiatalok ma már sajnos nagyon ritkán választanak olyan műfajt, ami nem számít modern, „trendi” irányzatnak. Talán ezért is nagy szó, hogy már harmadik alkalommal sikerült megszervezni a Pünkösdi Rózsa gyermek-néptánctalálkozót, ráadásul nem elhanyagolható részvételi aránnyal. Az MMK és a Vasas Táncegyüttes 2016-ban úgy döntött, ideje szervezni egy olyan találkozót, ahol Dunaújváros és a környékbeli települések fia­taljai jönnek össze. Vasárnap egy órakor több tucat fiatal érkezett a Városháza térre, ahol körtánccal kezdték meg a találkozót.

Több tucat fiatal érkezett a főtérre – ropták a táncot Fotók: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

A kisiskolásoktól kezdve a felnőttkorhoz közelítőkig mindenki önfeledten ropta, a találkozó valóban egyesíti a néptáncos ifjúságot. A megnyitó után immár a lelkes közönséggel együtt visszatérhettünk az MMK-ba, ahol a tánccsapatok közös erővel felállították a májusfát, majd a Dunaferr villamos tagozatának sportcsarnokában nézhettük meg a táncelőadásokat.

A találkozó valóban egyesíti a néptáncos ifjúságot

Késő délután pedig a népi játékokkal, pünkösdi király és királyné választásával folytatódott a találkozó, az egész rendezvény ideje alatt tartó kézművesek vásárában pedig szappanokat, fürdőbombát, plüssöket, párnákat, és még számtalan kézzel készített apróságot vásárolhattak a látogatók. Három éven át sikeres volt a találkozó, minden bizonnyal jövőre is találkozhatunk a környező megyék, települések tehetséges fiataljaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában