jó helyre kerültek

2018.05.10. 13:00

Mozgáskotta módszer az ovisoknak Dunaújvárosban

A Dunaújvárosi Óvoda 4 tagóvodája vehetett át a Mozgáskotta módszer alkalmazásához szükséges eszközöket.

Balla Tibor

Az eszközök használata komoly koncentrációt igényel Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A Kőris-ovi Alapítvány az egyszázalékos felajánlásokból azoknak a tagóvodáknak igyekszik játékokat, sporteszközöket vásárolni, illetve hozzájárulni a gyermekprogramok költségeihez, támogatni a gyermekvédelmi feladatokat, javítani az óvodás gyermekek körülményeit, amelyeknek nincs alapítványuk.

Az eszközök használata komoly koncentrációt igényel Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Tegnap a Napsugár, a Római városrészi, a Margaréta és a Duna-parti tagóvodák vehettek át egy-egy Mozgáskotta-készletet a hozzá tartozó oktatóanyaggal együtt. Az átadáson részt vett az alapítvány elnöke, dr. Jászka Ernő, a kuratóriumból pedig Hubacsekné Nagy Emília, Tápainé Soós Erzsébet, valamint Fülöp Mária.

 

Az eszközkészlet gyártója szerint „az önmagukban is összetett gondolati mozgásminták kialakulását (és megvalósulását) a módszer során alkalmazott eszközök szín- és formagazdagsága, a felhasználható reprezentációk sokszínűsége és a folyamatosan jelen lévő érzelmi töltés cél szerinti variálhatósága segíti. A Római városrészi óvodások rögtön boldogan birtokba is vették a saját készletüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában