a szorgos kezek helyben teremnek

2018.05.14. 08:30

Megtartották az első lovasnapot Daruszentmiklóson

Régi magyar hagyományok felelevenítésére sokféle remek módszer létezik, Daruszentmiklóson a Faluparkban, lovasnapot rendeztek, és szokásuk szerint, ha már belefognak valamibe, akkor azt jól csinálták.

Balogh Tamás

A versenyzők vadászhajtás, meglepetéshajsza és népi fogathajtó kategóriákban mutathatták meg a felkészültségüket

Fotó: Balogh Tamás/ Dunaújvárosi Hírlap

Ezt a műfajt a lovasfogat-hajtást, ezen a településen még soha nem gyakorolták, de a lehetőség csábítóan állt előttük. Éltek vele, és talán nem is gondolták, hogy mennyi, eddig még nem látott feladatot vettek a nyakukba. A tanácsadókat a rutinos profik közül választották, a szorgos kezek viszont, mint már annyi sok más eseményen megtapasztalhattuk, helyben teremnek.

A versenyzők vadászhajtás, meglepetéshajsza és népi fogathajtó kategóriákban mutathatták meg a felkészültségüket
Fotós: Balogh Tamás/ Dunaújvárosi Hírlap

A megnyitó közvetlen, baráti hangulatát Rauf Norbert polgármester, és Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője, az esemény díszvendége biztosította. A számos, egymást feszes ritmusban követő program­elem a rekkenő hőség dacára is kellemes, sok izgalommal járó, kiváló szórakozást nyújtott. Az eseményen a már rutint szerzett és kezdő versenyzők is rajthoz álltak. A késő délutánig tartó, balesetmentes megmérettetést jókedv, segítőkészség, és sportszerű együttműködés jellemezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában