Kutyaiskola

2018.05.02. 10:00

Az erdei tornapályán ünnepelte születésnapját a Duna Dog Center

Baráti összejövetellel, ügyességi versennyel ünnepelte fennállásának negyedik születésnapját a múlt héten vasárnap a Duna Dog Center dunaújvárosi kutyaiskola.

Szabó Szabolcs

Számos ügyességi erőpróba várt a gondos ebtulajdonosokra és kedvenceikre vasárnap délelőtt

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Vidám, baráti találkozónak adott otthont vasárnap a városi erdei tornapálya, hiszen az itt felállított – ebeket és gazdáikat – kiszolgáló ügyességi versenypályán ünnepelte negyedik születésnapját a népszerű Duna Dog Center helyi kutyaiskola.

– Örömmel mondhatjuk, hogy immáron negyedik éve működünk és fejlődünk töretlenül. Ünnepi közösségi összejövetelünkre eljött a pusztaszabolcsi testvériskolánk is, a Kutyabarát Klub, valamint a felelős ebtartást segítő cégek képviselői. Hogy mindenki számára legyen egy kis ünnepi kihívás, ezért egy ügyességi versenyt is szerveztünk, amelyen a legjobban teljesítő kutyusokat és gazdái­kat díjaztuk. Összességében elégedettek lehetünk, hiszen e rendezvényünkre közel harminc kutyabarát mintegy húsz ebet hozott el.

Számos ügyességi erőpróba várt a gondos ebtulajdonosokra és kedvenceikre vasárnap délelőtt
Fotós: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A születésnapi programunk egyben egy nyílt nap is volt, az érdeklődők ennek keretében megismerkedhettek a Duna Dog Center kutyaiskolával és az általunk kínált tanfolyamokkal is. Kétféle képzésünk van: egy alap és egy haladó. Az alapszinten mindent megtanítunk az ebeknek, ami a „városi élethez” kellhet: ültetés, fektetés, helyben maradás, élelemmegtagadás, pórázzal és póráz nélküli közlekedés például. A haladó szint pedig igazából arról szól, hogy miként is tudjuk motiválni a kutyánkat – mondta el lapunknak Czibere Cecília, a kutyaiskola vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában