Sakkozó tanulók remeklései

2018.05.14. 07:30

A Széchenyisek csapata megvédte bajnoki címét a diákolimpián

A téli megyei fordulók után, ahogy az lenni szokott, tavasszal  az országos diákolimpiai döntőkre került sor a sakkozóknál. Az iskolák színeiben versenyző diákok ebben az országos döntőben is nagyszerűen szerepeltek.

Jankó Árpád

A Széchenyi középiskola győztes csapata: Lukács Anna (balra), Csóka Nikolett és Németh Noémi Fotó: Amatőr

Az országos döntő egyéni versenyeit először Miskolcon rendezték meg. Utánuk következtek a csapatok, azok versenye Szombathelyen volt A rendkívül sok sakkozó között szépen helyt álltak a dunaújvárosi és rácalmási gyerekek. Lássuk tehát a bajnoki címeket és a dobogós pozíciókat. A jobb helyezések egyéniben. Amatőr lányok negyedik korcsoport. Molnár Kiara harmadik hely (Jankovich Á. I., Rácalmás). Lányok, második korcsoport: Elter Dóra (Vasvári iskola) negyedik helyezés. Értékszámok a sakkozók között a fiú második korcsoportban: 1. Tancsa Tamás (Jankovich, Rácalmás), 8. Gulácsi Donát (Móricz iskola). A 4. korcsoportban: 3. Losonczi Marcell (Vasvári). Még az első tíz közé kerültek: 3. illetve 1. korcsoport: Ocztos Dominik (Széchenyi gimn.) és Pásti Zsombor (Arany iskola). Mindketten kilencedikek lettek. A lányok csoportjában három dobogós hely született. 3. korcsoport: 2. Hegedüs Luca (Jankovich). 4. korcsoport: 3. Pásti Anna (Vasvári), 8. Lukács Nóra (Széchenyi gimn.) 5. korcsoport: 3. Radics Nóra (Pannon gimn.) Hatodik korcsoport: 5. Németh Noémi (Széchenyi gimn.), 6. Katona Enikő (Rudas középiskola).

A Petőfi bronzérmet szerzett triója: Horváth Gréta(balra), Majoráni Gréta, valamint Vidák Boglárka Fotó: Amatőr felvétel

A csapatversenyben is örülhettünk aranyéremnek. A középiskolai lányok megvédték bajnoki címüket. Első lett a Széchenyi gimnázium csapata: Németh Noémi, Lukács Anna, Csóka Nikolett. (Ketten még általános iskolásként, kisgimisként voltak a csapat tagjai.) Dobogóra állhatott a Petőfi iskola alsós leánycsapata: 3. Vidák Boglárka, Horváth Gréta, Majoráni Gréta. A felsős lányok közt a Vasvári iskola végzett a negyedik helyen, (Pásti Anna, Köböl Kitti, Elter Dóra. Kiválóan helyt álltak a középiskolás fiúk is. 9. Széchenyi (Kratzmajer Ákos, Ocztos Dominik, Reményi Szabolcs, Madarász Ákos, Kiss Gergő. (Hárman közülük kisgimisek.)

A Széchenyi középiskola győztes csapata: Lukács Anna (balra), Csóka Nikolett és Németh Noémi Fotó: Amatőr

A sakkozók felkészítői voltak: Némethné Bátai Ibolya, Klimkó Csaba, Katona Ferenc, Csathó Gábor, Kondás László, valamint több külsős egyesületi edző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában