ORSZÁGOS KÉPZÉSSOROZAT

2018.04.19. 16:44

Egyre több a baleset, fontos a tűzoltók felkészültsége!

Az elmúlt évek statisztikai adatai alapján kijelenthető, hogy Magyarországon évről évre emelkedik a közlekedési balesetekkel kapcsolatos műszaki mentések száma. A tűzoltók tudásának frissítése, naprakészen tartása érdekében országos képzéssorozat kezdődött.

Katasztrófavédelem

Forrás: Katasztrófavédelem/ Fotós: Szabó-Bisztricz Anett

Ahhoz, hogy a készenléti állomány tagjai a közlekedési balesetekkel kapcsolatos káresemények felszámolását a lehető leghatékonyabban hajtsák végre, elengedhetetlen tudásuk naprakészen tartása. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelősége ezért szervezett képzést a közlekedési balesetek során végzett műszaki mentések végrehajtásáról. A tréninget nyolc megyében, regionális szinten tartják meg.

Forrás: Katasztrófavédelem/ Fotós: Szabó-Bisztricz Anett

Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megye regionális továbbképzésre április 18-án, szerdán került sor. A felkészítésen megyénként két-két mentor vett részt, ők a most megszerzett tudást és tapasztalatot a későbbiekben átadják a többi tűzoltónak.

Forrás: Katasztrófavédelem/ Fotós: Szabó-Bisztricz Anett

A gyakorlati bemutatóval és feladatokkal egybekötött tréningen szó volt a közlekedési baleseteknél történő mentés során oly fontos csapatmunka egyes elemeiről, a biztonságos munkavégzés alapjairól, valamint a leggyakrabban előforduló vágási, feszítési, ékelési és támasztási technikákról.

Forrás: Katasztrófavédelem/ Fotós: Szabó-Bisztricz Anett

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában