elkezdődik a javítás

2018.04.25. 08:00

Helyreállítják a Gagarin téri átjáró homlokzatát

Megkezdődtek a felújítási munkák a Gagarin téri átjáróknál, tudtuk meg Gombos István alpolgármestertől, a terület önkormányzati képviselőjétől.

Várkonyi Zsolt

Lapunk korábban beszámolt arról, hogy több homlokzati elem is leszakadt a Gagarin tér 15–17. számú társasház két lépcsőháza közötti átjárónál. Szerencse a történtek ellenére, hogy ez Gombos István kezdeményezésére a már kordonnal elzárt részen történt. Kedden megkezdődhetett a felújítás.

A Gagarin téri átjárónál megkezdődtek a bontási munkák Fotó: HK

Mint ismeretes, Gombos István képviselői indítványt nyújtott be – soron kívüli intézkedést igényelve – az átjáró balesetveszélyes állapotának megszüntetésére, illetve az átjáró helyreállítására. A terület önkormányzati képviselője lapunknak elmondta, hogy bár az omlásveszély megszüntetése a társasház feladata lenne, de Dunaújváros MJV közgyűlése a képviselő javaslatát elfogadva közel ötmillió forintot biztosított a balesetveszélyes helyzet megszüntetésére. Gombos István bízik abban, hogy a lakóközösségek és a közelben lévő iskola és óvoda miatt arra közlekedők a lehető legrövidebb időn belül biztonságosan használhatják az átjárót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában