Meserajzok színes tárlata

2018.04.13. 13:00

Csütörtökön rendezték az óvodások rajzversenyének eredményhirdetését

A Dunaújvárosi Óvoda Béke városrészi Napsugár tagóvodájában rendezték meg tegnap délután a Bújj, bújj zöld ág! című, városi óvodások rajzversenyének eredményhirdetését.

Pekarek János

Az intézmény belső udvarán kiállításon mutatták be a legszebb rajzokat, köztük a tíz díjazottat. Az eredményhirdetés előtt a Napsugár óvoda Zöldautó csoportjának növendékei ünnepi műsort adtak: bemutatták Lázár Ervin A kék meg a sárga című meséjét. Az alkalomhoz illő darab két festékpetty találkozásáról szól, amely pettyek összevesznek azon, hogy melyikük a szebb, a fontosabb, a gyakoribb – ám mielőtt még komolyabbra fordulhatna a dolog, összeolvadnak, és zöld lesz belőlük. A kisfiú pedig, akinek ecsetjéről leesett a két festékpötty, csodálkozva felkiált: milyen szép zöld!

A jobbára színes ceruzarajzokat Smuk Márta óvónő értékelte, egyenként, az alkotókkal közösen. A díjazottak oklevelet és rajzeszközökkel teli csomagokat kaptak.

Íme, a nyertesek névsora: Rozsnyai Boglárka (Margaréta tagóvoda), Lakatos Tímea (Csillagvirág tagóvoda), Szenczi Barna (Napsugár tag­óvoda), Köhler Vanda (Duna-­parti tagóvoda), Karsay Melissza (Katica tagóvoda), Sáfár Fruzsina (Aranyalma tagóvoda), Vagyóczky Alíz (Római városrészi tagóvoda), Farkas Alexa (Bóbita tagóvoda), Matíz R. Leila (Eszterlánc tagóvoda), Árgyelán Noémi (Száz­szorszép tagóvoda).

Az eredményhirdetés kiállításmegnyitóhoz illően szép uzsonnával ért véget a gyerekek számára.

Vezető képünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában