lehetőség a vidéki kórházaknak

2018.04.16. 18:00

A dunaújvárosi kórház is képviseltette magát a Semmelweis Egyetem karriernapján

Egyetemi Karriernapot és állásbörzét szervezett a Magyar Rezidens Szövetség támogatásával a Semmelweis Egyetem 2018. április 14-én a végzős és végzéshez közeli hallgatói számára.

duol.hu

Fotó: Szent Pantaleon Kórház

A minden egészségügyi szakmát megszólító rendezvényen a Szent Pantaleon Kórház is képviseltette magát azon foglalkoztatók között, akik munkalehetőséget kínálnak a hamarosan diplomázók számára.

Vidéki kórházakért

A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi és Fogorvostudományi Karán évente körülbelül 500 orvos- és fogorvostanhallgató szerzi meg diplomáját. Statisztikai adatok azt mutatják, hogy a fiatalok jelentős része a fővárosban vagy budapesti agglomerációban, valamint az egyetemi klinikákon helyezkedik el.

Sok esetben a hallgatók tájékozatlanságuk vagy félinformációk miatt nem választják a vidéki kórházakat rezidensképzésük helyszínéül, illetve későbbi munkavállalás céljából. Ezt az információhiányt orvosolandó rendezte meg a Magyar Rezidens Szövetség és a Semmelweis Egyetem Alumni Igazgatósága ebben az évben is az állásbörzét, hogy a vidéki kórházaknak is lehetőségük nyíljon bemutatkozni.

A dunaújvárosi kórház is képviseltette magát

A Szent Pantaleon Kórház standjánál Stipkovits Gabriella humánerőforrás gazdálkodási osztályvezető és Fehér Magdolna oktatásvezető mutatta be az intézményt prezentációval, ismertető kiadvánnyal, illetve személyes konzultáció során a végzős fiataloknak.

Fotó: Szent Pantaleon Kórház

Bízunk benne, hogy néhányuk érdeklődését sikerült felkelteni a kórházunk nyújtotta szakmai fejlődési lehetőségek iránt és hamarosan valamely betegellátó osztályunkon üdvözölhetjük őket, hogy további ismereteiket jól felkészült szakembereink irányításával és támogatásával szerezhessék meg – tájékoztat a Szent Pantaleon Kórház honlapja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában