Varázsrét katicabogarakkal

2018.04.12. 15:00

Mesés délelőtt a Csillagvirág óvodában

A költészet napjáról a legkisebbek is megemlékeztek. Igaz, hogy ők még nem tudják, mit is takar ez a jeles nap pontosan, azt viszont igen, hogy minden tavasszal van egy délelőtt, amikor valamennyi városi óvoda együtt mesél és versel.

Tóth Alexandra

A Kincskereső tagóvoda kis csapata Fotó: Hankusz Kálmán / DH

Régi hagyomány költészet napján, hogy a város ovisai összegyűlnek a Csillagvirág tagóvodában, és közösen eltöltenek egy mesés délelőttöt a költészet jegyében. Idén kilenc óvodából érkeztek a kis előadók. A hozott produkciók többnyire csoportos színjátékban megelevenített mesék voltak, de akadt néhány bátor jelentkező is, aki egyénileg állt ki a nagyérdemű elé. A program tematikájában idén a katicabogarak játszották a főszerepet.

A Kincskereső tagóvoda kis csapata Fotó: Hankusz Kálmán / DH

A mesedélelőttöt levezető fő katica, Palotainé Gecseg Anikó gondoskodott róla, hogy az első pillanattól fogva mesevilágban érezzék magukat a gyerekek. A produkciók felkonferálását is egy kreatív, mesés történettel kezdte. A színpad virágos rétté változott, fölötte katicák repkedtek. Juhászné Nagy Marianna tagóvoda-vezető elmondta, hogy a kicsik nagyon élvezik és szeretik ezt a napot, hiszen ilyenkor találkoznak a többi óvodással, jól felkészült előadásokat láthatnak, a végén pedig megvendégelik őket a csillagvirágosok, és mindig az aktuális tematikához illő kis ajándékkal térhetnek haza. Az óvónők arra törekednek, hogy a lehető legközelebb hozzák az irodalmat a gyerekekhez, a saját korosztályukhoz illő művekkel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában