Online után gasztrotúra

2018.03.24. 14:00

Virtuális barangolás másodjára a Pannon Oktatási Központban

Barangoljuk be a világot virtuálisan címmel 3 fordulós online versenyt hirdetett a Pannon Oktatási Központ Magángimnázium. Ennek regionális döntője zajlott tegnap az iskola impozáns aulájában.

Balla Tibor

A különböző nemzetek ételeinek kóstolása nagy népszerűségnek örvendett Fotó: Hankusz Kálmán

Egy többfordulós, informatika-földrajz témakörű vetélkedő látványos, zenés, ízes-szagos ételkóstolóval egybekötött záróakkordja zajlott tegnap a Pannon Oktatási Központban a megelőző online fordulók legjobb hat csapata között, köszönhetően Jakab Beáta Tünde földrajz és Cser Ádám informatika szakos tanároknak, akik igyekeztek a két, egymástól látszólag távol eső tantárgyat egy izgalmas vetélkedésben összehozni. Immáron második alkalommal rendezték meg a Barangoljuk be a világot virtuálisan elnevezésű megmérettetést. A földrajz volt a kiindulópont, ám miután az informatika már teljesen átszövi a hétköznapokat, ezért úgy gondolták, valamilyen szinten belevonják azt is. Így aztán nem csak a szokásos, World, Excel feladatokon keresztül tanulják a tantárgyat, hanem valami olyanra is használják, amire a hétköznapokban is szükségük lehet. Persze földrajzi kérdések külön is szerepeltek a döntőn is.

Ami igazán érdekessé tette az egészet, hogy egy gasztrotúrát is beiktattak, a célból, hogy a különböző országok ételspecialitásait is megismerhessék a diákok. A kóstolóra felkínált falatokat is maguk készítették el. Volt, aki tovább is gondolta a Pannonból, a Magyarországot képviselő csapat tagjai betyárnak öltöztek.

A különböző nemzetek ételeinek kóstolása nagy népszerűségnek örvendett Fotó: Hankusz Kálmán

A nyertes a Netgeography nevű csapat lett Nagyve­nyimről, ők könyvutalvánnyal és a győztesnek járó serleggel távoztak. A 2. helyen a Pannóniaiak csapata végzett a Dózsa iskolából, a 3. helyezett az Agymenők csapata lett ugyancsak a Dózsa iskolából.BT

amire a hétköznapokban is szükségük lehet. Persze földrajzi kérdések külön is szerepeltek a döntőn is.

Ami igazán érdekessé tette az egészet, hogy egy gasztrotúrát is beiktattak, a célból, hogy a különböző országok ételspecialitásait is megismerhessék a diákok. A kóstolóra felkínált falatok is maguk készítették el. Volt, aki tovább is gondolta a Pannonból, a Magyarországot képviselő csapat tagjai betyárnak öltöztek.

A nyertes a Netgeography nevű csapat lett Nagyvenyimről, ők könyvutalvánnyal és a győztesnek járó serleggel távoztak. A 2. helyen a Pannóniaiak csapata végzett a Dózsa iskolából, míg a 3. helyezett az Agymenők csapata lett ugyancsak a Dózsa iskolából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában