Három díj két hét alatt

2018.03.01. 11:30

Ifj. Jenei Ferenc kapta az Év Méhésze 2017 kitüntetést

Ifj. Jenei Ferenc méhész három elismerést kapott az elmúlt hetekben, ő vehette át az Év Méhésze 2017 kitüntetést is.

L. Mészáros Irma

Rangos díj

Fejér megye méhészetéért végzett tevékenysége elismeréséül ifj. Jenei Ferenc méhész nemrég megkapta a Kovács Jenő-emlékdíjat. A Dunaföldváron élő elhivatott szakember, aki a Dunaújváros és Vidéke Méhész Egyesület titkára, a hét végén újabb két rangos elismerésben részesült. Pénteken a Szent István Mézlovagrend tagjává avatták, szombaton pedig a komoly szakmai zsűri döntése alapján ifj. Jenei Ferenc vehette át az Év Méhésze 2017 rangos elismerést Székesfehérváron a XXX. Országos Méhésztalálkozó és Vásár rendezvényén. Méhészetének magas színvonalú üzemeltetését, technológiai fejlesztését, termékei kimagasló eredményeit és a magyar méz népszerűségének terjesztését díjazták ezzel az elismeréssel.

Az év méhésze díjjal. Jenei Szloboda Erzsébet, ifj. Jenei Ferenc és Balla Nóra mézkirálynő Fotó: a szerző

Tizenhat éve a pályán

Ifj. Jenei Ferenc, aki tagja az Országos Magyar Méhészeti Egyesületnek, tizenhat éve foglalkozik méhészettel. Most már feleségével közösen családi vállalkozásként vitt vándorméhészetének kiváló minőségű termékeit üveges kiszerelésben házhoz szállítja egészen Budapestig. Sokat tesz azért, hogy a gyermekek korán megismerjék és megszeressék a mézet. 2011 óta óvodák és iskolák programjain vesz részt: a többi között a Mézes Télapó-napon Kulcson, vagy a később elindult Mézes reggeli programjainak aktív résztvevője Dunaújváros, Dunaföldvár és a környék sok iskolájában és óvodájában.

Évente ezer-ezerkétszáz gyereknek mesél a méz fontosságáról. De előadásokat tart méhészeknek is. A Jenei Méz/Földvárméz termékeit, amelyeket az Országos Magyar Méhészeti Egyesület zárje­gyével forgalmaznak, versenyeztetik is. Eredményeik, díjaik bizonyítják, hogy a mai kornak megfelelő technológiával és magas szaktudással rendelkeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában