Veszélytelenebb allergia elleni szereket kereshetnek

2018.03.25. 15:00

Férfiak figyelem! Az antihisztamin nem ajánlott

Brazil kutatók a leggyakoribb antihisztaminokat vizsgáló korábbi kutatások eredményeit elemezték és azt találták, hogy egyes szerek negatívan befolyásolhatják a férfi nemi hormonok működését.

duol.hu

A fejlett országokban egyre nagyobb az allergiás megbetegedések száma, emiatt nő az antihisztaminok használatának gyakorisága.

A hisztamin nevű molekulát az allergiára válaszul állítja elő a szervezet, a termelődő hisztamin miatt szenved az allergiás beteg olyan tünetektől, mint a tüsszögés, a viszketés, illetve az orrfolyás. Korábbi kutatások azt is kimutatták, hogy a hisztamin más, allergiától független folyamatokban, a többi között például az álom-ébrenlét szabályozásában, a szexuális viselkedésben és a termékenységben is szerepet játszik.

fotó: Visualhunt

A Buenos Aires-i Kísérleti Biológiai és Orvostudományi Intézet kutatói szerint, ha elfojtjuk a hisztaminok termelését, az nem kívánt mellékhatásokat is okozhat. A jövőben ezért több nagy léptékű kutatásra lesz szükség ahhoz, hogy az antihisztaminok szexuális és reproduktív egészséget károsító hatásait jobban megismerjék.

Várakozásaik szerint ez új, veszélytelenebb allergiakezelések kidolgozásához vezethet. Addig is azt javasolják, hogy a férfiak kerüljék az antihisztaminok szedését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában