Értékeink védelmében

2018.03.10. 08:00

Nekünk Magyarország az első – fórum Bánki Erikkel

Nekünk Magyarország az első címmel tartott fórumot Bánki Erik ország­gyűlési képviselő, a parlament gazdasági bizottságának elnöke Ercsiben.

Várkonyi Zsolt

Dr. Galambos Dénes, a térség országgyűlési képviselője a fórum hallgatóságát köszöntve elmondta, hogy a választások tétje az, hogy Magyarországon folytathassák a megkezdett sikeres munkát. Győri Máté, Ercsi polgármestere hozzátette, hogy ebben őket helyben a kormány minden esetben támogatta. A fórumot megtisztelte jelenlétével dr. Simon László, a Fejér Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja is.

Bánki Erik bevezetőjében kiemelte, hogy sorsdöntő választás előtt állunk. A választás legfőbb tétje az, hogy migránspárti vagy a bevándorlást elutasító kormánya lesz-e Magyarországnak. Elmondta, hogy az Európába érkező migránsok, illegális bevándorlók 90 százaléka gazdasági bevándorló. Létkérdés, hogy biztonságunk fenntartása érdekében ellenőrizni tudjuk határainkat. Az európai példák azt bizonyítják, hogy kialakultak, léteznek a párhuzamos társadalmak. Az ott élők nem akarják a keresztény értékrendet, a nyugati kultúrát elfogadni, nem akarnak integrálódni a befogadó országba.

Bánki Erik a fórum előtt sajtótájékoztatót is tartott. Vele készült interjúnkat hétfőn olvashatják Fotó: ZsE

Emlékeztetett arra, hogy befogadásuk esetén migránsonként 9 millió forintot kellene fordítani a magyar adófizetők pénzéből ellátásuk, integrációjuk költségeként. A tét tehát az, hogy az eddig megteremtett értékeinket megtarthassuk. Hazánk gazdasági növekedése fenntartható pályán áll. Nagyon fontos, hogy elmondjuk az embereknek azt, hogy milyen eredményeket értünk el, és mit veszíthetünk, ha a megkezdett munkát nem tudjuk folytatni. A migránsok befogadással visszafordíthatatlan demog­ráfiai folyamatok indultak el Európában. Ismerve a NATO statisztikáit, 2020-ig 60 millió ember indulhat el Európa felé különböző, de elsősorban gazdasági okokból. A megoldás az, hogy ott kell nekik megteremteni az élet feltételeit, ahonnan eljönnek. Bánki Erik példaként említette azt, hogy a német gyerekek ma már csak 40 százaléka a keresztény hit követője. Londonnak már csak 45 százaléka brit, a többiek már nem. Az európai önfeladásnak számos példája ismert a közelmúltból. Ám az itt élő embereknek Magyarország az első, ezért nem akarnak illegális bevándorlókat befogadni. Ebben a küzdelemben nem vagyunk egyedül, hiszen hazánk mögé felsorakoztak a közép-európai országok, elsősorban a V4 csoport tagjai. Az elmúlt nyolc év eredményei között kiemelte a 4 százalékos gazdasági növekedést, a 738 ezer új munkahelyet, vagy a 88 százalékkal magasabb minimálbért. És ami legalább ennyire fontos, hogy a biztonságérzetünk, a közbiztonsággal együtt erősödött. Van mit megvédenünk, hiszen új családtámogatási törvény készült, otthonteremtési programot hajtunk végre, értékállóak a nyugdíjak, a rezsicsökkentés a családoknak több tízezer forint megtakarítást jelent háztartásonként, és az ingyenes tankönyv, valamint az ingyenes étkezés is tehermentesíti a nagycsaládosokat.

Miért is kell ezeket az értékeket megvédeni? – tette fel a nem költői kérdést az előadó. A Soros-terv nyílt társadalmának lényege, a multikulturális társadalmak kialakítása a nemzetállamok megszüntetésével járna. Ez hazánk értékeinek a feladását jelentené, ezt pedig nem engedhetjük és nem is engedjük!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában