Hagyj biztonsági sávot!

2018.02.02. 08:00

Figyelemfelhívó kampány a szirénázó járművek érdekében

A Magyar Közút óriásplakátokon figyelmeztet a biztonsági sáv fontosságára.

dh

A magyar Közút Nonprofit Zrt. az Országos Rendőr-főkapitánysággal és az Országos Baleset-megelőzési Bizottsággal együttműködve folytatja figyelemfelhívó kampányát a megkülönböztető és figyelmeztető jelzést használó járművek érdekében.

A cég a fontos küldetést teljesítő járművek által használható biztonsági folyosók biztosítására figyelmezteti a gépjárművezetőket. A KRESZ előírásai szerint az azonos irányú forgalom számára két vagy ennél több forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton kialakult forgalmi torlódás esetén megkülönböztető és figyelmeztető jelzést használó járművek akadálytalan haladásának biztosítása érdekében a bal szélső sávban közlekedőknek a sáv bal szélére, míg az egyéb sávokban haladóknak jobbra kell húzódniuk.

Ám a tapasztalatok azt mutatják, hogy bár az autósok döntő többsége ismeri ezt a szabályt, gyakran mégsem tartják be, pedig ez életet menthet, és a torlódás felszámolásában is sokat segíthet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában