támogató aláírások

2018.02.20. 18:00

Elkezdődött az ajánlóívek leadása a választási irodán

Dr. Galambos Dénes, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjelöltje leadta az aláírt ajánlóíveket a választási irodán kedden reggel. A szükséges mennyiségű ajánlás több mint ötszörösét gyűjtötte össze egyetlen nap alatt.

Körmendi Erzsébet

Dr. Galambos Dénes Fotó: Zsedrovits Enikő

A helyi választási iroda dolgozóival egy időben érkezett dr. Galambos Dénes, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselője a városházára tegnap kora reggel, hogy a nyitás pillanataiban leadhassa az aktivisták által Fejér megye 04-es számú egyéni választókerületében (Dunaújvárosban és a nyolc településen) összegyűjtött ajánlásokat. Érdeklődésünkre elmondta, hogy 400 ívet vitt el előző nap reggel a választási irodáról, és egyetlen napon annyi ajánlást kapott, hogy a szükséges mennyiség (500 darab) több mint ötszörösét tudta leadni hivatalosan is az irodán. A kormányzópárt képviselőjelöltje hangsúlyozta: köszöni a segítséget, a választópolgárok támogatását, és azt kéri, maradjanak kapcsolatban továbbra is, az aktivisták a mai naptól több héten át felkeresik a választópolgárokat és gyűjtik a támogató aláírásokat. Szerkesztőségünkkel a Jobbik közleményben tudatta tegnap, hogy Pintér Tamás a jelöltséghez elegendő ajánlóíveket már leadott a választási irodán.

Dr. Galambos Dénes
Fotó: Zsedrovits Enikő

Dr. Molnár Attila, Dunaújváros Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Iroda (OEVI) vezetőjének helyettese elmondta lapunknak, hogy az irodán dolgozóknak a leadástól számított három nap áll rendelkezésükre, hogy ellenőrizzék az ajánlóíveken szereplő adatokat, és a negyedik napon kell a helyi választási bizottságnak döntenie a nyilvántartásba vétellel kapcsolatosan. Dr. Bakos Károly, a bizottság elnöke már ki is tűzte a választási bizottság következő ülésének a dátumát február 22-én 14 órára. Ekkor veszik majd nyilvántartásba azokat a képviselőjelölteket, akik addig leadják az ajánlóíveket úgy, hogy a választási irodán dolgozóknak lesz elég idejük az adatok leellenőrzésére, vagyis a bizottsági döntés előkészítésére is.

Fotó: Zsedrovits Enikő

Az iroda vezetőhelyettesétől megtudtuk azt is, hogy múlt pénteken, február 16-án 16 óráig adhatták le a jelöltek, illetve jelölő szervezetek az ajánlóívek iránti igényüket. Nagy a „szórás”, mert 80 és 600 darab között érkeztek kérések. Ez alapján vasárnap este nyomtatták ki az íveket, és hétfőn, február 19-én reggel 8 órától adhatták ki azokat, akkor kezdődhetett az aláírások gyűjtése. Molnár Attila azt is elmondta lapunknak, hogy 26 jelöltaspiráns van, ennyien igényeltek ajánlóíveket – viszont még nem mindenki vitte el azokat. De erre és a gyűjtésre még bőségesen van idő, hiszen a jelöltek, jelölő szervezetek március 5-én 16 óráig adhatják le az ajánlásokat a választási  irodán.

Minden képviselőjelöltnek legalább 500 érvényes ajánlásra van szüksége ahhoz, hogy a választási bizottság őt hivatalosan nyilvántartásba vegye, és ezáltal jelöltként ténylegyesen indulhasson az április 8-ra kitűzött országgyűlési választásokon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában