körzeti megbízottak

2018.02.01. 12:00

Minden városrészben tapasztalt egyenruhás látja el a szolgálatot

Nem csak rátermett rendőrök, hanem jó kapcsolatteremtők is az új megbízottak. Nyolc új körzeti megbízott rendőrt mutattak be a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon szerdán kora délután.

Pekarek János

Mától új körzeti megbízottak dolgoznak minden városrészben. Polák Norbert főtörzsőrmester a Barátság városrészben fog szolgálatot teljesíteni Fotó: Zsedrovits Enikő

Suszter Tamás rendőr alezredes, városi kapitány elmondta: a megbízottak mától, azaz csütörtöktől veszik át megbízásukat. Hozzátette: a lakosság közvetlenül is érezni fogja a rendőrség közeledését, az új körzeti megbízottakkal nem csak az utcákon, tereken találkozhatnak személyesen, hanem a fogadóóráikon is, valamint szolgálati mobiltelefonjukon is elérhetik őket.

Mind a nyolc körzeti megbízott képzett, tapasztalt rendőr a kapitány elmondása szerint. Némelyikük sok éve végzi ezt a munkát, csak más körzetbe kerül az új kinevezések révén. Suszter Tamás külön kiemelte, hogy a körzeti megbízottak nem csak jó rendőrök, hanem olyan kommunikációs képességekkel is rendelkeznek, amelyek megkönnyítik a kapcsolattartást az ottlakókkal. Ahogyan a kapitány fogalmazott: a körzeti megbízottak a rendőrség kiemelt rétegét képezik.

Fő feladataik közé nem csak az állampolgárokkal való rendszeres találkozás tartozik majd, hanem az iskolarendőri program keretében az általános és középiskolás fiatalsággal is kapcsolatban állnak majd. A közterületi szolgálat mellett pedig bűnügyi feladatokat is ellátnak, hiszen a képzettségük megvan hozzá.

Emellett irodájukban kisebb rendőrségi ügyekben is lefolytatják az eljárást, panaszokat, feljelentéseket is felvesznek. Emellett talán a legfontosabb, hogy körzetükben szinte mindenről információval rendelkeznek majd, ami megkönnyítheti a lakosság életét és a bűnüldözést egyaránt, jegyezte meg Suszter Tamás. Az új körzeti megbízottak bemutatásán több önkormányzati képviselő is jelen volt: így Lassingleitner Fruzsina, Sztankovics László, Cserni Béla, és a közbiztonsági és társadalmi kapcsolatok bizottság elnöke, Lőrinczi Konrád.

Mától új körzeti megbízottak dolgoznak minden városrészben. Polák Norbert főtörzsőrmester a Barátság
városrészben fog szolgálatot teljesíteni Fotó: Zsedrovits Enikő

A rendőrkapitány bemutatta a körzeti megbízottak főnökeit is. A kapitányság vezetői közül Kuti Attila alezredes, közrendvédelmi osztályvezető, Fekete Mihály alezredes, megbízott osztályvezető-helyettes és Ongai Gábor őrnagy, körzeti megbízotti alosztályvezető irányítja majd az új megbízottak munkáját.

Kuti Attila a tegnapi bemutatáson azt mondta: a körzeti megbízott feladatai a legsokrétűbb és legfelkészültebb rendőrt igénylik. Meggyőződése, hogy a most bemutatott megbízottak szakmailag és emberileg is ­rátermettek a feladatra. Suszter Tamás alezredes, a dunaúj­városi rendőrkapitányság ­vezetője azokkal a szavakkal bocsátotta útjukra az új körzeti megbízottakat, hogy legyenek méltók és büszkék munkájukra!

S akkor most következik a körzeti megbízottak névsora.

A Béke városrészben Szabó Szabolcs rendőr főtörzsőrmester lesz a kmb-s. Irodája a Szabadság út 32-ben található, telefonszáma 20/274-88-15.

A Kertvárosban Boros János törzsőrmester a megbízott, irodája az Erdősor 41-ben van, telefonja: 20/210-37-14.

Belváros: Király Balázs főtörzsőrmester, Gábor Áron utca 2., 20/373-35-30.

Óváros és Újtelep: Szabó János törzsőrmester, Szent György utca 1., 20/500-80-77.

Római városrész: Kiss Piusz törzszászlós, Római körút 36/b, 20/373-32-63.

Vasúti körzeti megbízott: Szabó Nikolett zászlós, Szent György utca 1., 20/368-11-63.

Barátság városrész: Polák Norbert főtörzsőrmester, Eszperantó út 1., 20/373-21-51.

A dunaújvárosi kapitányság körzeti megbízotti csoport parancsnoka: Gömöri Pál zászlós, Szent György utca 1., 20/373-36-66.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában