ovizsaru program

2018.02.23. 10:00

Rendőr Robi már vigyáz az óvodásokra

Idén is folytatódik az Ovizsaru program a Kincskereső óvodában.

Balla Tibor

A rendőrség 2010-ben indította az Ovizsaru programot azzal a céllal, hogy megelőzzék, hogy a kicsik bűncselekmény vagy baleset áldozatává váljanak. Ennek szellemében látogatott el tegnap Szentes Marianna rendőr alezredes a Kincskereső óvodába, ahol már láthatósági mellénybe öltözött, felkészült óvodások és óvónők várták. Nem véletlenül, Markóné Kiss Andrea, tagóvoda-vezető elkötelezettje a hasonló programoknak.

Szentes Marianna Rendőr Robit hagyta ott maga helyett Fotó: ZsE

A kicsik közül azok ültek a csoportban, akik jövőre már iskolások lesznek, így egyre többször lesznek majd egyedül. A rendőrnő sorra tette fel az olyan kérdéseket, mint hogy mi a teendő, ha valaki az utcán megszólítja őket, hogy anyukájuk helyett ő viszi haza ma őket. A legtöbben már tudták, hogy nem szabad idegennel elmenni, és a felnőttek, vagy a rendőrök segítségét kell kérni, vagy legalább az iskolába visszamenni gyorsan. Most már azt is tudják, hogy nem elég, ha a rendőrnek jelvénye van, azon egy egyedi számnak is kell lennie. Szépen sorolták, hogy a rendőr közlekedhet gyalog, autóval, motoron, kerékpáron, lovon, vagy akár csónakon is, hogy megvédje a jókat a rosszaktól. Tudják, hogy a zebrán is körül kell nézni, hiába van elsőbbségük, és az autó utasterében nem szabad semmit hagyni, és ha valami baj történik, milyen számot kell hívni telefonon.

Szentes Marianna végül három bábut (Rendőr Robi, Rosszcsont Ricsi és Rosszcsont Rozi) hagyott a csoportban, velük folytatódnak a foglalkozások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában