jótékonyság

2018.02.17. 11:30

Pirosba öltözött az Arany

Minden évben rendeznek egy jótékonysági gyűjtőnapot az Arany János Általános Iskolában. Idén a tegnapi volt a gyűjtőnap.

Pekarek János

Sokan öltöztek pirosba tegnap a Béke városrészi Arany János Általános Iskolában. Ki egy piros sállal, ki egy vörös pulóverrel fejezte ki egyetértését azzal, hogy adakozzanak egy segélyakció keretében. Volt olyan kislány, aki szemlátomást édesanyja piros pólóját húzta fel, ami olyan volt neki, mintha egy nyári ruhát vett volna fel…

Sok pénzt gyűjtöttek össze a pirosba öltözött diákok az Arany iskolában Fotó: Hankusz Kálmán

Az Öltözz pirosba! akció­hoz évek óta csatlakozik az Arany iskola. A piros szín az egyetértést fejezi ki, a segítséget pedig az a néhány (száz) forint jelenti, amit osztályonként gyűjtenek össze a diákok, és a második óra elején, amikor az egész iskola összegyűlik az előcsarnokban, minden osztály megbízottjai sorban elhelyezik a gyűjtött pénzt a nagy, közös gyűjtőüvegben, társaik tapsa közepette.

Sok pénzt gyűjtöttek össze a pirosba öltözött diákok az Arany iskolában Fotó: Hankusz Kálmán

A pénteki akció során az iskola nyolc évfolyamának 491 tanulója összesen 121 500 forintot gyűjtött össze. Ezt a pénzt a Szemem Fénye Alapítvány számlájára fogják befizetni, amely a pécsi Dóri Házat üzemelteti: itt súlyos, végstádiumos beteg gyerekeket ápolnak.

Tóthné Mess Erika, az iskola igazgatóhelyettese lapunknak elmondta: a befizetéssel megvárják még a hétfőt, mert az influenzajárvány miatt sok gyerek hiányzott pénteken, és őket sem akarják kihagyni a segítés lehetőségéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában