előrejelzés

2018.02.19. 07:55

Ilyen időjárás vár a dunaújvárosiakra a héten

Az időjárás manapság olyan szeszélyes, mintha csak április lenne. Már nem elég kinézni az ablakon, hogy megtudjuk kell e még a nagykabát, vagy már vehetünk fel enyhébb időre valót is.

duol.hu

Az időjárási előrejelzések szerint ez vár ránk az elkövetkező hét napban:

Hétfő

A reggeli órákban észrevehettük, hogy gyengén felhős az égbolt, a nap még sem fogja 4 foknál melegebbre hevíteni környezetünket. Enyhe szél is előfordulhat: 15 km/h, csapadékra viszont nem kell számítanunk. Ez azért jó hír.

Kedd

Mínusz egy fokról indul a nap és nem is megy fel túl sokat, 2 fokra számíthatunk napközben, no meg persze havazásra. Alsóhangon 13 cm havat ígérnek nekünk az előrejelzésben. A hétfő enyhe széllel ugyanúgy számolhatunk.

Szerda

A hét közepén marad a hűvös idő mínusz 1 és plusz 2 fok között. A havazás mérséklődik és esőzéssel fog vegyülni. Elméletben 7 centiméter hó még ezen a napon is eshet.

Csütörtök

Ismételten intenzív havazásra kell számítsunk, a hőmérséklet leghidegebb pontja itt már mínusz 3 fok körül lesz. Nappal sem lesz esélyünk egy kis felmelegedésre, 1 fokot jósolnak nekünk nappalra. A szél is megerősödik, 28 km/óráról is beszélhetünk.

 

Péntek

Mintha csak váltakozna az intenzív havazás és a havas eső, most az utóbbi van porondon. A hőmérséklet nem tér el az eddigi hidegtől, a szél viszont visszacsökken 13km/órára.

Szombat

Fogvacogtató időnek nézünk elébe az előrejelzések szerint, az éjszaka mínusz 5 fokra is lehűlhet. Nappal sem rózsásabb a helyzet, egészen kerek számot ígérnek nekünk: 0 fok. Szórványos napsütéses hózáport jósolnak, mindezt tetézve 30km/órás széllel.

Vasárnap

A hetünk leghidegebb napjára kell számítanunk. Egészen mínusz 8 fokig is lemehet az éjszakai hőmérséklet, sőt még nappal is mínuszban marad. Ne feledjetek nagykabátot, sálat, sapkát húzni ha útra keltek. A fagyos hideg ellenére körülbelül 7 cm havazásra is készülhettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában