időjárás

2018.02.21. 11:00

A héten tovább hízik majd a hótakaró

A következő napokban további csapadék érkezik, a halmazállapota azonban még kérdéses.

Szabó Szabolcs

Dunaújvárosban kedden hajnalban kezdődött az intenzív havazás, amely bőséggel ad munkát a hó- és síkosságmentesítést végző DVG Zrt.-nek.

– Folyamatosan kint vagyunk, a teljes állományunk munkába állt. Négy nagy és hat kisebb géppel tisztítjuk a város útjait, utcáit, emellett több tucat munkatársunk tisztítja a buszmegállókat, járdákat, közterületeket. Amíg tart a havazás, 24 órás üzemmódban dolgozunk. A hó- és síkosságmentesítésnél előnyt élveznek a város főbb útvonalai, azok a közlekedési csomópontok, amelyeket a mentők és tűzoltók is használnak. Természetesen kiemelt figyelmet fordítunk a tömegközlekedési csomópontokra is. Ezek megtisztítása után következnek a mellékutak, -utcák. Arra törekszünk, hogy járműveink és munkatársaink fokozatosan ugyan, de mindenhová eljussanak – mondta el lapunknak Iván László, a DVG Zrt. szolgáltatási csoportvezetője.

Téli sportok – a napokban többször előkerül a hólapát Fotó: ZsE

Feltehetően a téli útviszonyok miatt (is) több kisebb baleset történt kedden Dunaújvárosban. Reggel fél nyolckor a Dózsa György úton, az erdei tornapálya mellett két gépjármű csúszott össze, majd pedig egy helyi járatos csuklósbusz és egy személygépjármű találkozott szerencsétlenül. Információink szerint személyi sérülés egyik balesetnél sem történt.

A Magyar Közúttól kedden délután kapott tájékoztató szerint Dunaújvárosban és közvetlen térségében nem volt járhatatlan út, a tömegközlekedésben komolyabb fennakadást nem okozott az intenzív havazás. Mi várható a következő napokban? Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint továbbra is egy mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat. Folytatódik a borult, csapadékos idő. Nyugaton havazás várható, másutt szerdán havas eső, eső is eshet, és ezzel egyidejűleg átmenetileg gyengül a csapadék intenzitása is.

Egy szerencsétlen találkozás a Bercsényi és Bocskai utca kereszteződésében Fotó: ZsE

Szerdán éjfélig folytatódik a csapadék az országban, várhatóan a szerda délutáni óráktól csökkenő intenzitással és területen, a csapadék súlypontja ebben az időszakban inkább az ország délnyugati felére helyeződhet át.

A távolabbi prognózisok szerint csütörtökön és pénteken is további havazás várható, térségünkben akár további 10-15 centiméter friss hó is hullhat a hét végéig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában