Ipar

2018.01.17. 14:00

Új üzemcsarnokot épít a betonelemgyártó cég Mezőfalván

A Limelog Kft. elkezdte a régi gyártócsarnok mellé az újnak is az építését Mezőfalván: a vasbeton oszlopgerendák lehetnének akár cégérek is, hiszen azok az üzem saját gyártású termékei.

Körmendi Erzsébet

Móró Gábor mutatja a mezőfalvi telephelyen épülő csarnokot Varga Gábor országgyűlési képviselőnek (b), Márok Csaba polgármesternek és Tanka Csabának, a megyei közgyűlés alelnökének

Fotó: Zsedrovits Enikő

A dunaújvárosi székhelyű cég bővíti mezőfalvi telephelyét, amely munkahely-teremtés és iparűzési adó szempontjából fontos része a község életének és a térségnek is. Móró Gábor ügyvezető igazgató kalauzolta Varga Gábor országgyűlési képviselőt, Tanka Csabát, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnökét, Márok Csaba polgármestert és lapunk munkatársait a telephelyen. Mint megtudtuk: a Limelog alapvetően építési logisztikával foglalkozik, nagyberuházások vasbeton- és acélszerkezeti elemeit szállítja a helyszínre – jelenleg például a Puskás Ferenc Stadionnál dolgoznak. Az építőipari gyártással csak akkor kezdtek foglalkozni, amikor tartozás fejében átvették a felszámolótól egy régi partnerüknek ezt a mezőfalvi telephelyét, és másfél évvel ezelőtt elkezdték feléleszteni az akkor már hét éve gazdátlan, elgazosodott területet, üzemcsarnokot. A gazdasági környezet nekik kedvezett: az építkezési, beruházási kedv pozitív irányban változott, megkezdődött a lakásépítési program, az építőipar fellendült, és a gazdaságpolitikából táplálkozva hosszabb távon is jók a kilátások. Minden a fejlesztésre ösztönözte a cégvezetőt.

Saját gyártású vasbeton elemeket használnak fel az üzemük új gyártócsarnokának az építésekor
Fotós: Zsedrovits Enikő

- 2016 májusában indítottuk újra a régi csarnokot, és már az első félévben is biztató jeleket kaptunk vissza a piacról. Hatszázmillió forint árbevétellel terveztünk tavaly, ebből 1,7 milliárd forint lett, ami mutatja, hogy igény van az előre gyártott vasbeton szerkezeteinkre a beruházásokhoz, a raktárcsarnokok építéséhez, valamint egyre inkább az a tendencia, hogy a lakóparkok vázát is előregyártott szerkezetek jelentik majd – mondta Móró Gábor.

Ide is vasbeton tartóoszlop kerül majd, mutatja Móró Gábor ügyvezető igazgató Varga Gábornak. Mögöttük Tanka Csaba és Márok Csaba
Fotós: Zsedrovits Enikő

A múlt év eldöntötte az irányt. A februárban beadott pályázatuk eredményeként 560 millió forint értékű fejlesztést, bővítést valósíthatnak meg, amelyből a vissza nem térítendő támogatás mértéke 280 millió forintot. Egy másik pályázaton pedig további 30 millió forint támogatást kapott a cég gépvásárlásra, foglalkoztatásra. Móró Gábor elmondta:

Móró Gábor mutatja a mezőfalvi telephelyen épülő csarnokot Varga Gábor országgyűlési képviselőnek (b), Márok Csaba polgármesternek és Tanka Csabának, a megyei közgyűlés alelnökének
Fotós: Zsedrovits Enikő

- Teljesen automatizált lesz a termelésirányítási rendszerünk, ami a munkaerőt is optimalizálja. Az üzem ellátását napenergiával biztosítjuk majd. A fejlesztések után valóban európai szintű munkakörnyezetet tudunk biztosítani. Modern technológiájú, hatezer négyzetméteres új gyártócsarnokot építünk, amelynek vázszerkezete saját gyártmány, az építtetést igyekszünk helyi vállalkozóval megoldani. Jelenleg közel 50 dolgozónk van, az elmúlt másfél évben hússzal gyarapodott a létszám, és további húsz dolgozó foglalkoztatására vállaltunk kötelezettséget. A polgármester segítségével igyekeznek mezőfalviakkal feltölteni a keretet, és a teljes létszám nyolcvan körül lesz még az idén, az új üzemcsarnok munkába állítása után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában