Elkészültek a konyha tervei is

2018.01.12. 07:30

A múlt év legnagyobb beruházása az új óvoda építése volt Baracson

Épületeket, utcákat újítottak fel és jövőre is folytatják az építkezéseket. Az egyensúlyt és mozgásban maradást tartják szem előtt a baracsiak. Várai Róbert polgármester évértékelőjéből válogattunk, amelyet részletesen február 7-én 17 órai kezdettel a Faluházban tartandó lakossági fórumon ismerhetnek meg a falu polgárai.

Horváth László

Az új óvoda építése a község legnagyobb fejlesztése, ahol az óvónők véleményét is figyelembe vették!

Elkészült a Tájház és a polgármesteri hivatal új tetőszerkezete, valamint az utóbbi gépészeti megújítása is. Pontot tettünk a Ligetsori övárok rendszerre. Megvalósult az Ady Endre utcában az ivóvízvezeték rekonstrukciója és térburkolattal megszépítettük négy buszmegálló környezetét. Az új közpark betonos színpaddal, valamint ivóvízvételi lehetőséggel gyarapodott. A Wesselényi utca felújítása is sokéves hiányt pótolt. Ezt az utcát Határ útnak is hívják, lévén, hogy valóban a külterület-belterület határán van. A néhány ott lakó családon kívül a legnagyobb terhelést a mezőgazdasági vállalkozók gépei jelentik. Reméljük, hogy ez a felújítás is megelégedésére szolgál a lakóknak és a gazdáknak. Az apátszállási temető ravatalozóját szintén rendbe tettük, vizesblokkot építtettünk. Az eddig felsorolt építészeti munkák összértéke meghaladja a 260 millió forintot. A források nagy része a nem konszolidált önkormányzatoknak járó támogatásból képződött, a másik része saját megtakarításból. A tavalyi év legnagyobb beruházása közel 250 millió forint értékben az új óvoda építése, ami áthúzódik az idei évre is – sorolta a tavalyi eredményeket Várai Róbert.

A fiatalok is részt vesznek a helyi rendezvényeken.

Majd hozzátette: – Összességében elmondható, hogy településünk fejlődése folyamatos, a lakosság aktivitása nő. A szokásoknak megfelelően tartottuk meg falunapunkat, és elmondható, hogy a parkot egyre többen kedvelik. Nagyon kedvező visszajelzések érkeznek a színházi előadásról is. A rendezvényeink sorában kiemelkedő a szokásos repülőnap, ami térségi rendezvénnyé nőtte ki magát. A Faluház programjai színesek, változatosak. Terveink közül a fontosabbak a 2018-as esztendőre az új óvoda építésének befejezése, 41 férőhelyes parkolóval. Készen állnak az óvodai konyha tervei, továbbá megkezdjük a Tájház energetikai korszerűsítését. Szigetelése, vízmentesítése, nyílászárók cseréje történik, valamint előtte parkoló és az udvaron belül egy szaletli épül a kisebb közösségi rendezvényeknek. Pályázati pénzösszeget várunk a központi orvosi rendelő energetikai felújítására, így az apátszállási két rendelő is megújul. A könyvtár belső terének fejlesztése, a bútorzat teljes cseréje is megvalósul.

Az új óvoda építése a község legnagyobb fejlesztése, ahol az óvónők véleményét is figyelembe vették!

Önkormányzatunk az elmúlt évben vállalkozó önkormányzattá vált a szó legszorosabb értelmében. A kertészetben termelt növények értékesítése révén a piaci körülményeknek megfelelő gazdálkodást folytatunk. Fel kívánjuk éleszteni az iskolakert-programot is, ahol minden osztálynak jut gazdálkodásra alkalmas terület. Sorolhatnánk még hosszasan Baracs község jövőbeli nagyívű terveit, amit a februári falufórumon bővebben is megismerhetnek az érdeklődők.

Elkészült az övárokrendszer is tavaly – Várai Róbert (b) az egyik helyszíni szemle alkalmával
Fotók: HL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában