Széchenyi koncert

2017.12.22. 13:00

Ízelítőt adtak műsorukból az Adventi forgatagban

Ismét nagy sikert aratott a Széchenyi István Gimnázium kórusainak karácsonyi fellépése a Városháza téren és a gimnáziumban.

Pekarek János

A Széchenyi gimnázium énekkarosai szerdán este rendezték hagyományos koncertjüket Fotó: ZsE

Évtizedek óta hozzátartozik a karácsonyi készülődés hangulatához a Széchenyi gimnázium diákjainak koncertje.

December 20-án az intézmény kórusai: a Cappella és a Vegyeskar előbb a Városháza téren, az Adventi forgatagban felállított színpadon adtak ízelítőt műsorukból, majd a gimnázium karácsonyfával díszített aulájában rendezett ünnepségen léptek fel.

Mindkét kórust Pocsai Mária tanárnő vezeti és vezényelte.

A Széchenyi gimnázium énekkarosai szerdán este rendezték hagyományos koncertjüket
Fotó: ZsE

A Széchenyi kisgimnazistáiból alakult Cappella kórus magyar és angol karácsonyi dallamokat szólaltatott meg. Szólót énekelt Kormos Anna és Jánosi Gergely. Nagy Ádám hetedikes diák szavalta el Ady Endre egy versét, majd Justin Ákos, a Sándor Frigyes Zeneiskola zongora tanszakos növendéke Surovszkij Tánc című művét játszotta el. Felkészítő tanára Tótin Katalin.

A gimnázium 49 éve, 1968-ban alakult vegyes kara ukrán eredetű amerikai karácsonyi dallal kezdte műsorát, majd három magyar karácsonyi dalt adott elő. Ezután Szalai Viola gitáron játszott, felkészítő tanára: Beke Beáta, majd Mudi Réka szavalt el egy Áprily Lajos-verset. Végül egy francia karácsonyi dallal és két magyar énekkel zárta műsorát a vegyes kar, hogy az ünnepség végén a két kórus közösen énekelje el a Fehér karácsony című dalt (hangszereken közreműködött Kövér Barnabás, Csendes Tibor Zalán és Novák Bence). Búcsúzóul a közönséggel együtt énekelték el a diákok a Pásztorok, pásztorok örvendezve, illetve a Mennyből az angyal című karácsonyi dalokat, zongorán kísért Kovács Anna Virág.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában