Ismét jótékonysági Málta-bál

2017.12.06. 10:00

A bevételt a következő időszakban a rászorulók megsegítésére fordítják

Csaknem háromszáz vendég érkezett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat helyi csoportja által szervezett hagyományos jótékonysági bálra. A földváriakon kívül jöttek máltások Pécsről és Budapestről, sőt a német testvércsoportból, Niederaibachból is érkezett hét fiatal.

L. Mészáros Irma

Jákli Viktor (b), a földvári csoport vezetője és Jendrolovits Gábor, a „dévai Mikulás”, aki társaival Böjte atya otthonaiba is ellátogatott

Elfogadták a meghívást vállalkozók és intézmények, cégek vezetői, akik az év során segítették az önkéntesek tevékenységét. Hangulatos műsor, finom vacsora, számos műalkotás, rengeteg tombola várta a résztvevőket, akik aztán a palotabozsoki Schütz Zenekar nagyszerű muzsikájára hajnalig rophatták a táncot. A Beszédes József Általános Iskola aulájában a napokban tartott programon Jákli Viktor, a csoport vezetője köszöntötte a jelenlévőket. Egyre gyorsabban telnek az évek, ne töltsük fölösleges házsártoskodással, vitákkal, hanem töltsük meg jósággal, szeretettel, adakozással – fogalmazta meg mintegy életfelfogását, majd röviden beszámolt a csoport idei tevékenységének legfontosabb állomásairól: az adományosztásokon kívül a többi között a csíksomlyói és pilisszántói búcsúról, a templomi búcsú és a földvári lakodalom nagyszabású programjain végzett munkájukról.

Pezsgővel és pálinkával fogadták az iskola aulájába érkezőket – Tomolik János (b2) bölcskei vállalkozó és a felesége
Fotók: LMI

 

Jónás Gergő, a MMSzSz sél-dunántúli régiójának titkára a rászorulók segítését saját közös jövőnkbe való befektetésnek nevezte. Horváth Zsolt polgármester megköszönte azt a tevékenységet, amelyet a máltai önkéntesek a Dunaföldváron és a városkörnyéken élő rászorulókért végeznek. Mint mondta, Jákli Viktor csoportjában Böjte Csaba gondolatának megvalósulását látja: Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé. A vacsora előtti áldást Szabó Oszkár atya mondta. A műsorban a Zsigec Musical, a Löfan Mazsorett és az Ördögszekér Táncegyesület szerepelt néhány látványos produkcióval. A licitálásra felajánlott műalkotások között volt olajfestmény, rézkarc, akvarell, tollrajz, csontgrafika, gobelin, kínai tusrajz, tűzzománc és fotó.

Jákli Viktor (b), a földvári csoport vezetője és Jendrolovits Gábor, a „dévai Mikulás”, aki társaival Böjte atya otthonaiba is ellátogatott

Az adományozó alkotók között akadtak helyi és környékbeli műkedvelők, de képzőművészek is.Egy bál hangulatát azon szokták mérni, milyen sokan és milyen sokáig mulatnak, egy jótékonysági bálét azon is, mennyi pénz jött össze. A Jákli Viktortól kapott gyors összesítés szerint a licitálásból 305 ezer, a tombolából pedig 350 ezer forint folyt be. Az egyéb felajánlásokkal hétszázezer körüli a bál tiszta bevétele, amelyet a következő hetekben, hónapokban a rászorulók megsegítésére fordítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában