program

2017.12.31. 12:00

Ünnep a földvári Tanodában, nagy összefogással

Nagy összefogással remek karácsonyi délutánt, játszóházat tartottak a Tanodában. A programot a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és a Tanoda közösen szervezte önkéntesek részvételével több mint harminc hátrányos helyzetű gyereknek – mondta Jung Katalin, a szolgálat vezetője.

L. Mészáros Irma

Mézeskalácsot díszíthettek a gyerekek a Tanodában

Ezt a pár órát érdekes karácsonyváró programnak szánták. A helyi cserkészek az ünnepi témakörhöz kapcsolódó játékos feladványokat, rejtvényeket állítottak össze. A Levendula Művészeti Iskola két tanára, Molnárné Miklán Jolán és Appelshofferné Rabóczki Anikó, valamint az Ördögszekér Táncegyesület vezetője, Appelshoffer János a betlehemezés hagyományába és a tánclépések világába avatta be a gyerekeket.

A néptáncpedagógusok tánclépéseket tanítottak a résztvevőknek

A zenét és énekszót Borzavári Róza, Császár Dominik és Tüttő Balázs népzenészek biztosították. Ambach Mihályné, Szabóné Laposa Veronika és Rinyu Nóra segítségével karácsonyi díszeket készítettek a fiatalok, valamint azokat a mézeskalácsokat is díszítették, amelyeket az Alapszolgáltatási Központban nappali ellátásban részesülő idős asszonyok sütöttek. A délutáni uzsonna finom falatjait a Magyar László Szakiskola diákjai készítették. A program végén az ajándékcsomag sem maradt el. Most gyümölcsöt és csokoládét kaptak, korábban a Mikulástól a Magyar László Gimnázium diákjainak adományaiból is részesültek.

Hangulatos közösségi játék is része volt a színvonalas programnak
Fotók: Gazsó Miklós

Szép ünnepi hagyományokkal megismertetni azokat, akik otthonról nem tanulhatják meg mindezt, szép feladat. Ezzel talán sikerül olyan élményt is nyújtani, amely hosszú távra megváltoztatja e hátrányos helyzetű gyermekek szemléletét, s kialakítja az emberibb élet vágyát. Egyben gazdagítja azokat is, akik adnak – odafigyelést, segítséget, tiszteletet és időt.

Mézeskalácsot díszíthettek a gyerekek a Tanodában

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában