gyorsabb ügyintézés

2017.11.03. 09:30

Már online is lehet időpontot foglalni

Még 2014. július 1-én vezették be az anyakönyvi események elektronikus anyakönyvi rendszerben történő rögzítését. Most már online is lehet időpontot foglalni.

DH

Az elektronikus anyakönyv vezetésének közel három és fél éves tapasztalata alapján kialakult, hogy az egyes ügytípusok (születések anyakönyvezése, házasságkötési szándék bejelentése, halálesetek anyakönyvezése, apai elismerő nyilatkozat felvétele, névváltoztatási, névmódosítási kérelmek, állampolgársági eskü/fogadalom tétele, magyar állampolgár külföldön történt anyakönyvi eseményének hazai anyakönyvezése iránti kérelmek átvétele, bejegyzett élettársi kapcsolat létesítése) rögzítése, feldolgozása mennyi időt vesz igénybe, ezért előre tervezhető az ügyintézés. Az ügyintézési idők csökkentése céljából 2017. november elsejétől online időpontfoglalás lehetőségét vezették be, amely nem zárja ki az eddig megszokott, hagyományos ügyintézést, azzal párhuzamosan szeretné kialakítani a párhuzamos metódust.

Az online időpontfoglalás felülete közvetlenül Dunaújváros hivatalos weboldaláról érhető el, a bal oldali információs sávban elhelyezett Anyakönyvi időpontfoglalás elnevezésű ablakocskára kattintva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában