másikat megbecsülni, józan életet élni

2017.11.01. 08:00

Hatvanöt éve élnek együtt, ahogy mondják, jóban-rosszban

Szép évszámú jubileumot ünnepel a perkátai házaspár. Perkáta Nagközség Önkormányzata is felköszöntötte őket ez alkalomból.

Horváth Dóra

A jubiláló házaspár: Nedves György és Nedves Györgyné Fotó: HD

Hatvanöt évvel ezelőtt, 1952. október 18-án esküdött örök hűséget egymásnak Nedves György és Nedves Györgyné, született Pavlicsek Magdolna. Azóta élnek együtt szeretetben, megbecsülésben.

Az évfordulójuk napján, 2017. október 18-án felköszöntötte őket Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere és László Klaudia, Perkáta aljegyzője, s a közös ünneplés során beszélgettek is az idős házaspárral.

Gyuri bácsi és Magdi néni 68 éve ismerkedtek meg egymással a település egyik bálján, majd hosszú udvarlás után – séták a kastélykertben, közös meccsre járás – 3 év múlva oltár elé álltak. Külön érdekessége a történetnek, hogy ugyanezen a napon akkor, a faluban hat esküvőt tartottak. Ezt követően a szülőkkel éltek pár évig és hamarosan megszületett első gyermekük, Tibor, s őt követte lányuk, Magdolna is. 1955. október 23-án saját családi fészkükbe költöztek.

A jubiláló házaspár: Nedves György és Nedves Györgyné
Fotó: HD

Magdi néni elmondásai alapján nagyon szép házaséveket töltöttek együtt, s ezzel Gyuri bácsi is egyetért. Együtt küzdöttek, dolgoztak, nevelték gyermekeiket, akikre nagyon büszkék. Legnagyobb örömeik az unokáik és dédunokáik, nagyon várják őket, hogy hazaérkezzenek a két hét múlva esedékes családi, házassági évfordulós ünneplésre.

Arra a kérdésre, hogy mi a hosszú házasság titka, szintén egymást kiegészítve felelnek:

- Hiba nélkül nincs senki. A másikat meg kell becsülni és józan életet kell élni – mondja Gyuri bácsi.

- Mindig el kell ismernie a saját hibáit az embernek. Anélkül nem működik – teszi hozzá Magdi néni is, hisz így élnek együtt ők is, immár 65 éve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában