jó hírek

2017.10.25. 19:46

István barátunk legyőzte a rákot!

A város és a városkörnyék támogatottja, Pecsét István szerda délelőtt értesítette szerkesztőségünket telefonon Kínából a jó hírrel: a vizsgálatok szerint eltűnt szervezetéből a rák!

Pekarek János

ssss

Két hét múlva fogadhatjuk itthon Pecsét Istvánt, a város és a városkörnyék, olvasóink gyógyult támogatottját!

Pecsét István, aki tizenöt éves korában betegedett meg a bélrendszer anyagcsere-zavarával járó Crohn-betegségben, s emiatt huszonévesen májátültetésre szorult, majd az átültető műtét közben kiderült, hogy súlyos rákbetegségben szenved, most minden jel szerint: megszabadult a ráktól!

A fiatalember, aki négy éve küzd a túlélésre kevés esélyt kínáló daganatokkal, szerdán telefonon értesített minket arról, hogy kínai orvosai közölték vele: szervezetéből felszívódtak a daganatok.

MRI vizsgálaton Fotó: Pecsét Istvántól

Személyesen is volt alkalmam néhány szót váltani vele ez alkalomból, telefonon – elismerem: nem feltétlenül a legértelmesebb kérdéseket tettem fel, és nem emlékszem minden válaszra...

Elmondta: szerdán kapta az utolsó, kezeléséhez tartozó infúziót. Együtt a laboreredményekkel. Úgy tervezi, hogy a papírmunkák elvégzése után, egy-két hét múlva indul haza Magyarországra. Kinézett egy repülőjáratot: eszerint november 13-án, hétfőn, magyar idő szerint 22 órakor száll le a gépe a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren.

Kínában a kórház előtt Fotó: Pecsét Istvántól

István azt is mondta, hogy még próbálja feldolgozni a sikert, amire négy éve sóvárog, amiért négy éve küzd, sokszor kilátástalan körülmények között, eleve esélytelen viszonyok között. Májátültetése miatt szervezete immun-háztartását eleve elnyomták gyógyszerekkel, hogy megakadályozzák az új máj kilökődését. Ám immunrendszer nélkül szembeszállni a világ legveszélyesebb betegségével sikertelennek tűnt. De: sikerült! Várunk haza István!

Erről a nagyszerű hírről értesült Dunaújváros MJV polgármestere Cserna Gábor, aki az örömteli hírrel kapcsolatban egy közleményt juttatott el hozzánk :

„Elérkezett a nap, mikor valamennyi segítő szándékú és lelkes támogató számára igazi örömhírről számolhatok be! Elérkezett a nap, mikor kijelenthetjük, Pecsét István egészséges!

István, a dunaújvárosiak legendás összefogásának köszönhetően utazott Kínába, hogy erőn felül teljesítse az egyetlen vágyát és kívánságát. A kitartó gyűjtőakciónak, a speciális gyógykezelésnek és István akaraterejének köszönhetően meggyógyult!

Régóta követjük kitartó és megható küzdelmét, ezért az öröm is közös most mindannyiunk számára, akik valamilyen formában segítették őt az útján.

Sikerült! István győzött!

Olyan kórral szemben diadalmaskodott, mellyel szemben csak kevesen tudják felvenni a harcot.

István hitt magában, és mi valamennyien, akik segítettük őt, hittünk a gyógyulásában!

Az ő győzelme, a mi győzelmünk is!

István novemberben immár gyógyultan és egy szebb, kiegyensúlyozottabb, reményekkel teli jövőképpel érkezhet haza. Családja és szerettei körében kiteljesedhet, megvalósíthatja dédelgetett álmait.

Mit is kívánhatunk még?

A magam, és minden támogató részéről egy valamit biztosan:

Még nagyon sok születésnapot István!”

Cserna Gábor

Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere

Kínából jöttem, mesterségem címere: Gyógyult bányamérnök.

István sorsát már több mint két éve nyomon követhetik. Ő az, aki nem csak a szépirodalom részeként, hanem saját sorsán keresztül megtapasztalva hittel vallja Hemingway öreg halászának mondását: „Az ember nem arra született, hogy legyőzzék”. Mindeközben példát mutatott valamennyiünknek, hittel élőknek és fanyalgóknak egyaránt. Egy hatalmas közösség fogott össze érte. Példává, példaképpé vált, aki nem csak betegségében mutatott példát, hanem a mindennapi élet zajos forgatagában is. Még emlékszem arra a levelére, amit májusban küldött nekünk. „Ha egyszer könyvet írok, a címe az lészen, hogy Kínából jöttem, mesterségem címere: Gyógyult bányamérnök.” Kedves István! Nem tétlenkedhetsz, hiszen elérkezett az az idő is, amikor elkezdheted írni ezt. Ehhez kívánunk neked szeretteid körében is erőt, kitartást és jó szerencsét!

/Várkonyi Zsolt/

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában