Generációk

2017.10.16. 08:30

Papa-mama napot tartottak Dunaföldváron

A gyerekek nagy izgalommal várták például, hogy nagyszüleikkel barkácsolhassanak az óvodában.

L. Mészáros Irma

A mamával nagyon jó volt kézműveskedni is

Fotó: L. Mészáros Irma

Az idősek világnapja alkalmából a József téri Faházas óvodában hagyományos papa-mama napot tartottak. Azon a reggelen nagyszülőkkel érkeztek a gyermekek mindhárom csoportba. Akadtak távol élő nagyik, akik e hétköznapon a program, s természetesen az unokájuk kedvéért utaztak Dunaföldvárra.

A hangulatos program végén a gyerekek táncba is hívták a nagyikat
Fotós: L. Mészáros Irma

A Pillangó csoport már tíz éve tartja a papa-mama napot, hiszen a hagyomány elindítója Dubiczné Szőke Piroska óvónő volt, aki elmondta, a nagyszülők minden évben nagyon várják ezt az alkalmat.

A mamák és a papák nagyon jól érezték magukat a csoportokban
Fotós: L. Mészáros Irma

Élmény volt a papával-mamával közös barkácsolás az óvodában is. A kézműveskedés után a gyerekek verssel, énekkel köszöntötték nagyszüleiket, majd a jó hangulatú program végén táncra hívták őket.

A mamával nagyon jó volt kézműveskedni is
Fotós: L. Mészáros Irma

Egy remek ötlet, lelkes, gyermekszerető pedagógusok, sok előkészület, az óvoda és a család jó kapcsolata – talán ez a receptje a napnak, amelynek eredménye felejthetetlen emlék lesz kicsiknek, nagyoknak egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában