Támogatás

2017.09.13. 06:30

A Védőháló Alapítvány már hetedik éve segíti a rászorulókat

A díjhátralékokkal szenvedő helybéli lakosok támogatására hozták létre a Védőháló Alapítványt.

DH Információ

d

Az önkormányzat még 2010-ben hozta létre a Védőháló a Dunaújvárosi Díjhátralékosokért Alapítványt, amely a közüzemi számlák kifizetésével átmenetileg elmaradt városlakóknak nyújt támogatást.

Az alapítvány kuratóriumi titkára, Nagy Zoltánné elmondta, idén harmincmillió forintot biztosított az önkormányzat az alapítvány részére, ebből az összegből tudnak segíteni a bajba jutott családoknak. Négyféle tartozás kiegyenlítésében jelenthet egyfajta mentsvárat az alapítvány: a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- és Hőszolgáltató Kft.-nél (víz- és fűtésszámla), az E.ON-nál (villanyszámla), a Főgáznál (gázszámla), valamint közös költség és önkormányzati bérlakás esetén a lakbér.

Nagy Zoltánné az alapítvány kuratóriumi titkára Fotó: Archív

Nagy Zoltánné hangsúlyozta, ne várják meg a bajba jutott családok azt, amíg nagy adósságot halmoznak fel!Körülbelül 400 ezer forint adósság az, amely még kezelhető, hiszen a támogatás feltétele a 30 százalékos önrész, tehát a tartozás harminc százalékát az adósnak kell befizetnie. Nagy Zoltánné elmondta: bizalommal fordulhatnak az alapítványhoz segítségért. Az első találkozó alkalmával megbeszélik, mekkora és milyen jellegű tartozásról van szó, hogyan, miként tudnak segítséget nyújtani. A regisztrációt követően az alapítvány kuratóriumi ülésén döntenek a támogatás odaítéléséről. Ezt a fajta segítséget kétévente lehet megkapni. A Védőháló a Dunaújvárosi Díjhátralékosokért Alapítvány elérhetősége: 2400 Dunaújváros, Városháza tér 1-2., polgármesteri hivatal A épület 9. emelet 902-es iroda. Ügyfélfogadás: hétfőn, szerdán 8-12 és 13-15 óráig, pénteken 8-12-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában