kétmilliós adomány

2021.04.27. 12:00

Vezeték nélküli ultrahangos készülékkel bővült a kórház

Kétmillió forint értékű orvosi műszert adott át nemrég Fejes Kitti applikációs specialista és Bene Réka marketing és ügyfélkapcsolati vezető dr. Mészáros Lajos intézményvezetőnek és dr. Jobbágy Lajos orvosigazgatónak.

duol.hu

20210226 Dunaújváros Szent Pantaleon Kórház - COVID-19 oltó pont Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A Dunaújvárosban működő Med-En Trade Kft. által adományozott GE Vscan Aodern, egy olyan új, modern készülék, amely másodpercek alatt képes csatlakozni az orvosok okostelefonjára telepített applikációjához, így segítve a lehető leggyorsabb diagnosztikát. A duális vizsgálófejének köszönhetően pillanatokon belül kimutatható egy érelzáródás, vagy akár a tüdő elváltozása koronavírus-fertőzés esetén.

A telefon méretű mobilultrahang vizsgálófejet a kótház dolgozói nagy érdeklődéssel fogadták, és azonnal ki is próbálták, az adományozókkal pedig egyeztették, hogy a mindennapokban hol tudják a betegek érdekében leghatékonyabban használni az orvosi műszert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!