már pénteken

2021.07.28. 15:00

Végre újból falunapra ébrednek a településen

Balogh Tamás

Előszállás – A község lakói is nagyon megszenvedték a híresen jó hangulatú közösségi rendezvényeik hiányát, így aztán örömmel várják az idei falunapjuk programjait, amiket a Szögletkertben élvezhetnek július 31-én, szombaton. Ám lesz „nulladik” nap is!

Nézzük a részleteket! Hagyomány Előszálláson, hogy a szombati egész napos vigasság előtt péntek délutánra és estére egy-egy fajsúlyosabb kulturális programra is sort kerítenek. Ezúttal a gyönyörűen felújított és a pandémia alatt elkészült művelődési ház és könyvtár hivatalos átadóünnepségére kerül sor. Az eseményt követően a megjelent vendégeket egy baráti beszélgetésre is marasztalják, ahol pogácsa és egy kis bor is az asztalokra kerül.

A habparti népszerű volt a korábbi években is

Szombaton már a Szögletkertben várják az érdeklődőket. A programsorozat térzenével kezdődik, amit utána főleg a gyermekeknek szánt elemekkel, ingyenes ugrálóvárral, ökosátorral és labirintussal, játszóházzal és habpartival, valamint Molnár Orsi zenés, interaktív gyermekműsorával gazdagítanak.

A felnőtteket a felkészült főzőcsapatok miatt a minden bizonnyal izgalmas főzőversenyre és a kézműves vásárra is invitálják a délelőtt folyamán. A szerencsések a bográcsok és a sütőhelyek körül egy kis ügyességgel talán némi kóstolót is kaphatnak…

A délutáni rangos színpadi műsorra érdemes lesz odafigyelni, hiszen a képernyőkről is jól ismert Cserepes Laura, az egyre kedveltebb, gyergyői 45 Street zenekar kezdi a sorozatot. Őket egy igazi klasszikus, az Exotic együttes követi. Ezt a blokkot a rockslágereket játszó Rockbox zárja. A műsor szabadtéri diszkóval ér véget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!