a véralvadásról

2019.12.19. 18:00

Tudományos ülést tartottak a kótházban

A Szent Pantaleon Kórház havi rendszerességgel megrendezésre kerülő tudományos ülésén ma a véralvadásgátlók használata a gyakorlatban volt a téma.

duol.hu

Dr. Németh József osztályvezető főorvos, a tudományos bizottság egyik tagjaként köszöntötte a vendégeket és felkérte dr. Tóth Erikát, a központi műtőszolgálat vezető főorvosát előadásának megtartására. Főorvos Asszony a különböző új kutatások által javasolt véralvadásgátlókról és azok szedési javaslatáról beszélt. Egyes betegségekben mennyi ideig és milyen típusú véralvadásgátlót kell szedni, valamint a véralvadásgátlók szedése mellett milyen kezelésekkor mennyi ideig kell felfüggeszteni a azok szedését.

A második előadó dr. Gaszner Balázs egyetemi docens, a PTE Szívgyógyászati Klinika, Kardiológia Osztály és Szakambulancia vezetője volt. Előadásában a hosszú távú véralvadásgátlók szedésének előnyeiről és hátrányairól beszélt, gyakorlati példákon keresztül. Egy fogászati kezelés, vagy egy akut műtét során mennyi ideig javasolt a véralvadásgátló szedésének felfüggesztése. Mindkét előadó kiemelte, hogy az orvostudomány véralvadásgátlással foglalkozó területe is nagyon sokat változott és folyamatosan változik, érdemes odafigyelni az új protokollokra.

Számos munkatársunk követte figyelemmel a rendkívül érdekes és elgondolkodtató előadásokat, melyek végén sor került a hallgatóságban felmerült kérdések megválaszolására, megvitatására és egy kötetlen beszélgetésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!