Dunaújvárosban tart előadást saját tapasztalatairól

2020.03.05. 10:30

Tabuk nélkül a függőségekről, Márk Tiborral

A dunaújvárosi származású Márk Tibor nem rendőr, nem egészségügyi szakember és alapvetően nem segítő szakmában dolgozik, mégis kevés hitelesebb előadó van a függőségek kapcsán nála

Tóth Alexandra

Ennek egyetlen prózai oka van: ő is függő volt. Most már évek óta tiszta, és szívügyének tekinti, hogy őszintén, tabuk nélkül beszéljen a kábítószerekről, a szerencsejátékról és egy kis eufemizmussal élve a „pénzért vett intimitásról”.

Márk Tibor jelenleg egy marketingcég tulajdonosa, gyakorlatilag ebből él, az Árral Szemben Alapítvány pedig, ahogy fogalmazott, a szívügye. Szerető férj és nagycsaládos apuka, stabil érzelmi és anyagi háttérrel, jövőképpel, ám ez nem volt mindig így.

Tibor szerint az őszinte szülő-gyerek kapcsolat gyógyulásban, prevencióban is alapvető Fotó: amatőr

Megkeresésünkre elmesélte, 12 és 28 éves kora között az élete egy merő hullámvölgy volt, a szakmai sikerek és a heroinos mámor véletlenszerűen váltogatta egymást. Volt nagyon mélyen, megélte a dühöt, a félelmet, a lelkiismeret-furdalást és a teljes reménytelenséget. Komoly öngyilkossági kísérletei voltak, elvesztette egy szintén szerfogyasztó barátját a túladagolt máktea miatt, és édesapját nem sokkal azután, hogy kibékültek.

Erről, és ehhez hasonló tapasztalatairól, élményeiről és traumáiról mesél előadásaiban, országszerte számos iskolában, gyermekotthonban, börtönben tartott már telt házas előadást. Most Dunaújvárosba érkezik, a programra már most több százan jelentkeztek. Március 6-án, pénteken 18 órától a Szilárd Leó utca 1. szám alatt vár minden érdeklődőt, érintettet, szülőt, pedagógust. A részvétel ingyenes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!