Milyen intézkedések mellett nyithatnak ki a könyvtárak? – Müller Cecília válaszolt

Június 15-én nyithatnak a könyvtárak. Van-e előírt eljárásrend a könyvek fertőtlenítésére, amit a nyitás után is be kell tartani? A Fejér Megyei Hírlap eme kérdésére Müller Cecília az Operatív Törzs csütörtöki tájékoztatóján válaszolt.

feol.hu

A könyvtár legutóbbi arculata

Mint azt a tisztifőorvos asszony elmondta, a könyveket fertőtleníteni nem szükséges, viszont azokat az alapvető higiéniai feladatokat, melyeket a könyvtárak működtetői normál esetben elvégeznek, most is meg kell tenniük. A portalanítás egy alapvető dolog, hiszen abban a porban jellemzően bármilyen kórokozó, atka, gomba megtelepedhet.

Emellett azokat a fertőtlenítési szabályokat kell a könyvtárak esetében is alkalmazni, melyeket a közösségi terekben is használunk, így a mellékhelyiségek, és azon tárgyak fertőtlenítése, takarítása, melyekhez gyakran érünk hozzá, alapvető feladata az üzemeltetőknek.

Müller Cecília hozzátette, a könyvtárban eltöltött idő alatt (legyen szó akár kutatás miatt, akár szórakoztatási célból), is tartsuk meg a kellő távolságot egymástól.

Az Operatív Törzs teljes csütörtöki tájékoztatóját ITT tudják megtekinteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!