Fejér Megyei Főügyészség

2021.06.02. 17:00

Meghamisította rendszámát, vádat emeltek ellene

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be azzal a fiatalkorú személlyel szemben, aki gépjárműve eltűnt rendszáma helyére egy másik gépkocsira kiadott rendszámot szerelt fel, majd a járművel közlekedett.

Fejér Megyei Főügyészség

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A vádirat szerint a férfi személygépkocsijáról a rendszámtábla ismeretlen körülmények között eltűnt, ezért a vádlott annak érdekében, hogy a közúti közlekedésben részt vehessen 2020. március 8-án a gépkocsi első forgalmi rendszáma helyére felszerelt egy másik gépkocsira kiadott hatósági jelzést, így annak egyedi azonosító jelét meghamisította. A terhelt ezt követően a meghamisított egyedi azonosító jellel rendelkező gépkocsival egy Fejér megyei településen közlekedett, ahol a rendőrjárőr a jármű eltérő forgalmi rendszámait észlelte, a vádlottat ellenőrzés alá kívánta vonni, azonban a férfi a rendőri jelzésre nem állt meg, tovább hajtott, majd a járművét az egyik utcában hátra hagyta és elfutott.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben tárgyalás mellőzésével próbára bocsátás alkalmazását, valamint annak megállapítását indítványozta, hogy a fiatalkorú vádlott a próbára bocsátás ideje alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!