Megújult és tetszetős külsőt kapott a nagykarácsonyi polgármesteri hivatal épülete

2020.08.28. 13:00

Komplex energetikai fejlesztést valósítottak meg

Balogh Tamás

Egy hosszú, de örömteli folyamat végére értek a nagykarácsonyi polgármesteri hivatal felújítása során. A folyamatról Scheier Zsolt polgármester tájékoztatott bennünket:

– Nagykarácsony Község Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programnak az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése témájú felhívása keretében sikeresen pályázott a polgármesteri hivatal felújítására, amelyhez 38,86 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert. Az ezzel kapcsolatos építészeti feladatok valamint a műszaki átadás már korábban megtörtént. Az akadálymentesítés hiánypótlása is elkészült, és a projekt pénzügyi elszámolásának véghez érkeztünk.

Scheier Zsolt, Nagykarácsony polgármestere tájékoztatott a most befejezett beruházásról Fotó: Balogh Tamás/Dunaújvárosi Hírlap

– A projekt keretében a polgármesteri hivatal épületének komplex épületenergetikai fejlesztésre került sor, a mozgáskorlátozottak számára készült akadálymentesítéssel. A munka során elvégezték a nyílászárók cseréjét, a falak hőszigetelését, és a fűtés korszerűsítését, valamint a mosdó blokk használatát is alkalmassá tették a mozgáskorlátozottak számára – folytatta a polgármester. Elmondta: – Az épületben egy napelemrendszer is felszerelésre került, aminek elhelyezésére nem volt alkalmas a tetőszerkezetünk, ezért azt is át kellett építeni a funkció ellátására. Jelenleg az is üzembiztosan működik, és a polgármesteri hivatal energiaszükségletét tudja biztosítani. Elmondhatjuk, hogy az épületünk tetszetős formát nyert kívül-belül. Ezzel jelentősen javult az ide érkező polgáraink és egyéb ügyfeleink, valamint a hivatal dolgozóinak a komfortérzete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!