tizenkét órát küzdöttek a lángokkal

2021.01.25. 11:00

Huszonnégy járművel érkeztek a tűzoltók

Lángok csaptak fel a Jász-Plasztik Kft. akkumulátorgyárának egyik, kilencezer négyzetméteres tűzszakaszában szerdán, nem sokkal éjfél előtt a jászberényi Necső-telepen.

Czakó Nóra, Illés Anita

20210112 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Kapcsolódoboz befüstöléséhez hívták ki a tűzoltókat.

Fotó: KISS ANNAMARIE

Az esethez Jász-Nagykun-Szolnok mellett Bács-Kiskun, Heves és Pest megyéből, illetve a fővárosból összesen huszonnégy gépjárművel, mintegy nyolcvan tűzoltó érkezett. Az egységek tizenegy vízsugárral, köztük három létrasugárral kezdték meg a beavatkozást. Munkájukat a Jász-Nagykun-Szolnok megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Az egységek az egyik helyiségből három argon- és egy PB-gázpalackot hoztak ki, amiket nem ért hőhatás. A tűzoltóknak sikerült megakadályozniuk, hogy a lángok más tűzszakaszokra is átterjedjenek.

Gázpalackokat is ki kellett hozniuk a helyszínről

A beavatkozók munkáját a Budapestről érkezett légzőbázis támogatta. A helyszínen a fővárosi és a Heves megyei katasztrófavédelmi mobil labor folyamatos méréseket végzett, de a levegőbe került égéstermék lakott területeket nem ért el. A tűz okát a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja – mondta lapunknak Németh Ádám megyei katasztrófavédelmi szóvivő.

A terület nagysága miatt elhúzódtak a tűzoltási munkálatok, így még csütörtökön délután is küzdöttek a lángokkal az egységek. A jászberényi, a hatvani, a nagykátai, a szolnoki és a gyöngyösi hivatásos tűzoltók a még égő, izzó részeket három létrasugár és két vízágyú segítségével oltották, miközben ezzel párhuzamosan utómunkálatokat végeztek a helyszínen.

Pócs János, a térség ország­gyűlési képviselője csütörtökön közösségi oldalán videóban tette közzé, hogy a káreset után a kormány minden lehetséges támogatást megad annak érdekében, hogy a Jász-Plasztik üzemegysége biztosítsa a megélhetést a dolgozóknak.

Czakó Nóra, Illés Anita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!