Agatha Christie-történet

2021.07.22. 08:00

Hét embert zár össze a hóvihar: köztük a gyilkos

Utoljára a Rácalmási Passióban léphettek fel a Rájátszik – Rácalmási Játékszín Kör tagjai, de saját produkcióval már nagyon régen nem tudtak közönség elé állni a járványhelyzet miatt. Csütörtökön este egy izgalmakkal teli Agatha Christie-krimit mutatnak be a művelődési házban, úgy néz ki, telt ház előtt.

Balla Tibor

Rácalmás – A darab tehát Agatha Christie: Egérfogó (The Mousetrap) című szórakoztató krimije két felvonásban. Az írott anyag időt­állóságát jól bizonyítja, hogy az 1952-es londoni bemutató óta ma is a legmagasabb előadásszámú produkció a londoni West Enden, immár több mint hat évtizede fut a londoni St. Martin’s Theatre-ben. A darab érdekessége, hogy eredetileg rádiójátéknak írta meg a szerző Három vak egér (Three Blind Mice) címmel három évvel korábban, amit a BBC-n sugározott is. A színmű szüzséje – mint a krimik ősanyjánál általában – rendkívül egyszerű: Londonban gyilkosság történt. A közeli Monkswell vendégházban hét embert zárt össze a hóvihar. A gyilkos köztük van. De vajon ki lehet az? Az időpont: július 22., csütörtök 18 óra, a hely: Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár.

A rácalmási társulat lelkes amatőrökből áll Fotó: Rájátszik

A rendezvényt a járvány­ügyi előírásoknak megfelelően tartják meg, így csak védettségi igazolvány bemutatásával lesz látogatható. A férőhelyek korlátozott száma miatt a szervezők azt kérik, hogy a nézők részvételi szándékukat előzetesen jelezzék a művelődési ház 25/440-456-os telefonszámán. Az előadás megtekintése ingyenes.

Fontos, hogy aki a mostani rendkívüli érdeklődés miatt most kimaradna, nem jelenti azt, hogy lemaradna, ugyanis szeptemberben két, egymást követő napon újra előadják a darabot.

A társulat

A Rájátszik 2015. januárjában indult útjára Ördögné Ruszthi Anna vezetésével Rácalmás amatőr színtársulataként. Tagjaik (Katona Beáta, Kaziné Madarász Judit, Kupsza János, Lukács László, Lukács Zsolt, Morvai Tibor, Osvai Zoltán, Ördögné Ruszthi Anna és Tóth Krisztina) nem képzett színészek, hanem lelkes amatőrök. Egy-egy előadás sikeréhez mindenki hozzájárul ötleteivel, tanácsaival, díszlettel, jelmezzel vagy „csak” a jó hangulattal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!