a belépés ingyenes

2019.12.04. 17:00

Helyi Érték – Nemes Csaba tárlatvezetése

December 7.-én, szombaton 17 órakor Nemes Csaba festőművész tart tárlatvezetést Helyi érték című kiállításán, a Kortárs Művészeti Intézetben. A programra a belépés ingyenes.

duol.hu

 

Nemes Csaba a kortárs magyar festészet egyik fontos alakja, művei azonban manapság gyakrabban szerepelnek külföldi, mint hazai bemutatókon, vagy olyan nagyintézmények gyűjteményeiben tűnnek fel, mint a bécsi Albertina vagy a párizsi Centre Pompidou.

Dunaújvárosi nagyszabású egyéni kiállítása elsősorban az elmúlt évtized festészeti anyagára fókuszálva – ám rajzait, linómetszeteit és videómunkáit sem nélkülözve – nyújt érzékeny, hiánypótló áttekintést. A válogatást nem a puszta visszatekintés, egyfajta tízéves leltár körvonalazása iránti igény formálta, hanem inkább az az elementárisnak vélt törődés-mozzanat, mely Nemes Csaba művészetét a szóban forgó időszakban alapvetően jellemezte, és jellemzi ma is. A valódi téttel jelentkező művészetfelfogás, a festészet mint tevékenység egzisztenciába való áthelyezése köti össze az itt látható műveket. „…Az ember transzcendáló törekvése olyan művekben kíván megnyilvánulni, melyek közvetlenül részesednek az élet menetében, annak elkötelező erejében. …”

Helyszín: Kortárs Művészeti Intézet – Dunaújváros (Vasmű út 12.)

Időpont: 2019.12.07. szombat 17 óra

A kiállítás megtekinthető 2019. december 20.-ig, vasárnapok és ünnepnapok kivételével naponta 10-től 18 óráig. A belépés ingyenes!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!