jókedvű, gyermeknapi program

2021.05.31. 09:00

Elsősavató és sok-sok játékos, vidám program

A Hunyadi Mátyás Általános Iskolában május 28-án volt a gyermeknapi rendezvény.

Horváth Dóra

Az esemény több programpontból állt. Reggel felavatták az általános iskola első osztályos tanulóit, és köszöntötték az újonnan érkezett pedagógusokat. Az eskü szövegét Gálosi Lara mondta el, s ő szólította ki név szerint az iskola legifjabb tanulóit. Ezt követően Szilasy László igazgató mondott köszöntőbeszédet, majd ő is feltűzte az intézmény kitűzőjét az új kollégák szíve fölé.

Az avatás után kezdetét vette a játékos gyermeknapi program, amelyre az iskola mögötti sportpályán és környékén került sor.

Az alsó tagozatos diákoknak „Hét próbát” szerveztek tanítóik, ami az „Egy perc és nyersz” játék alapján épült fel. A feladatok között volt például pókhálón át lépdelés, pattogatott kukorica felszedése szívószállal, pingponglabda befújása kapuba stb. Az osztályok nem versenyeztek egymással, minden osztálynak teljesítenie kellett a pályákat, amit jókedvűen meg is tettek.

Az 1. b-sek is nagyon élvezték a Hét próbát Fotók: a szerző

A felsősök számára szintén különböző állomásokat állítottak fel, amelyeket osztályonként, verseny keretében kellett teljesíteniük. Kardélre hányás (karikákat kellett kardra dobálni), mocsárjárás, activity, zsákban futás, és még sok hasonló, mókás feladat várta a tanulókat.

Az eredmény végül az alábbiak szerint alakult: az 5-6. évfolyamosok közül az első helyezett a 6.a lett, amíg a 7-8. évfolyamos osztályok közül a 8.b-sek kerültek ki győztesként a megmérettetésből.

A gyermeknapi program egy közös pizzázással zárult, amely az iskolai szülői szervezet ajándéka volt a gyermekek számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!